Condiţii mai bune de tratament pentru pacienţii cu afecţiuni neurologice de la Spitalul municipal "Sfânta Treime"

Embed:

Condiţii mai bune de tratament pentru pacienţii cu afecţiuni neurologice de la Spitalul municipal "Sfânta Treime" din Capitală.

Secția de reabilitare a fost redeschisă astăzi după ce a fost reparată capital. Încăperile au fost dotate cu mobilier nou, sisteme de iluminare moderne şi echipament medical de ultimă generaţie. Lucrările au durat patru luni.

Un lucru specific acestui spital este că pacienţii se deplasează foarte greu. Mulţi dintre ei învaţă să facă totul de la zero, inclusiv să meargă, să mănânce şi să vorbească.

După reparaţii, instituţia arată ca nou-nouţă.

Igor Cortovenco are 57 de ani, iar acum două săptămâni, a suferit un atac cerebral. De atunci, nu mai poate să meargă şi face zilnic ședințe de chinetoterapie.

"Partea stângă este paralizată, mâna, piciorul nu se mișcă. Este foarte greu. Ai impresia că totul s-a sfârşit. Fără antrenor este foarte greu", a spus pacientul, Ion Cortovenco.

Un alt cabinet a fost dotat cu instalații video speciale. Un schior virtual îi ajută pe pacienţi să-și recapete coordonarea mișcărilor. Marina Brânză și-a pierdut aceste abilități din cauza migrenei.

Pentru reparația secției, din bugetul municipal au fost alocate 2 milioane de lei. Alte 600 de mii de lei au fost prevăzute pentru renovarea a încă 4 secții. Lucrările vor fi finalizate la începutul lunii octombrie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu