Condiții insuportabile pentru locatarii unui bloc locativ din Capitală. O țeavă spartă a umplut subsolul cu ape reziduale

Embed:
Indignare maximă în rândul locuitorilor unui bloc locativ din sectorul Botanica al Capitalei. Oamenii se plâng de mirosul insuportabil pe care sunt nevoiți să-l suporte deja de câteva săptămâni. Cauza tuturor relelor este o defecțiune la sistemul de canalizare al clădirii. Una din țevi s-a spart, iar subsolul s-a umplut cu ape reziduale.

Locatarii spun că s-au adresat de mai multe ori la Întreprinderea Municipală de Gestionare a Fondului Locativ, dar totul a fost fără nici un rezultat.

"Nu mai putem suporta atât mirosul acesta neplăcut. Cât se poate de mirosit în fiecare seară? Vrei să dormi normal, dar mirosul se ridică tocmai la etajul 5."

"Problema noastră este că avem un miros insuportabil în subsol. Au fost multe sunete la SEL, dar problema n-a fost rezolvată. Au venit, s-au rotit împrejurul clădirii și au plecat înapoi."

"Sunt două săptămâni de când subsolul e plin cu apă și cu toate cele din canalizare. Da sunt copii și mai ales spre seară e mirosul foarte urât."

La rândul lor, cei de la Întreprinderii Municipale de Gestionare a Fondului Locativ, au declarat că problema a apărut din cauza unei conectări ilegale la sistemul de canalizare. Întreprinderea nu dispune de fonduri pentru reparații capitale, iar potrivit legislației acestea se efectuează doar cu suportul locatarilor.

"Conform legii privind privatizarea fondului de locuiță, prevede că proprietarii de locuițe privatizate participă cu cota parte la cheltuieli. Locatarii își procură doar materialele, iar noi întreprinderea municipală ne aducem aportul pentru lucrul care se efectuează", a spus Oxana Semicev, inginer șef  ÎMGFL nr. 5.

Reprezentanții Agenției Naționale de Sănătate Publică spun că pentru a evita pericolul apariției unor efecte negative, consecințele avariilor de acest gen trebuie lichidate într-un timp cât mai scurt.

"Riscul depinde foarte mul de cât de repede vor fi lichidate consecințele acestei avarii. Pericolul crește pentru sănătatea omului atunci când se poluează sau cu deșeurile menajere sunt poluate produsele alimentare sau obiectele de uz personal", a spus Eudochia Tcaci, șef direcție CSP Chișinău.

În blocul locativ de pe strada independenței 38/2 locuiesc peste 200 de oameni.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu