Condamnatul Petrenco pe urmele Țopilor. A fugit din Moldova și cere azil politic în Germania

Liderul Partidului "Casa Noastră-Moldova", Grigore Petrenco, a fugit din Moldova și se află actualmente în Germania. Cu toate că politicianul a fost condamnat la patru ani şi jumătate, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe durata perioadei de probațiune, acesta totuși a părăsit teritoriul Republicii Moldova și caută dreptatea în altă țară. Potrivit Newsmaker.md, politicianul intenționează să ceară azil politic acolo și a depus deja documentele a-l primi.

Potrivit sursei citate, Petrenco ar fi părăsit țara la sfârșitul lunii august: "Sunt aici de la sfârșitul lunii august. Cum am plecat, nu vreau să dezvălui, dar am intrat în mod legal în Germania", a spus politicianul.

PUBLIKA.MD amintește că nu este pentru prima dată când fostul deputat comunist părăsește țara având un dosar în spate. Grigore Petrenco a încercat pe data de 14 mai 2016 să părăsească Republica Moldova, însă a fost întors de pe Aeroportul Chişinău. Asta deşi politicianul se află sub control judiciar.

Amintim că politicianul s-a aflat mai bine de jumătate de an în detenție, apoi în arest la domiciliu. Acesta a fost reținut după ce a încercat, alături de câțiva activiști ai grupării extremiste Antifa, pe care o conduce, să ia cu asalt sediul Procuraturii Generale.

 Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu