Condamnat la opt ani de detenţie pentru că a fost martor la o crimă. "Numele meu nici nu figura în dosar"

Embed:

A ieşit într-o seară la un chioşc din apropiere casei, a devenit martorul unei bătăi, iar pentru asta a fost condamnat pentru omor. Pare incredibil, dar asta i s-a întâmplat electricianului din satul Pervomaisc, raionul Căuşeni, Alexei Vdovîcenko. Omul se află după gratii al patrulea an. Abia acum, procurorii au constatat că sentinţa nu a fost corectă şi au iniţiat revizuirea dosarului.

În 2007, un bărbat din satul Pervomaisc, raionul Căuşeni, a fost bătut cu bestialitate. El a decedat în scurt timp, la spital. Andrei Vdovîcenko, în vârstă de 60 de ani, care a devenit involuntar martorul bătăii, a ajuns pe banca acuzaţilor.

"Prima instanţă mi-a dat trei ani de închisoare, cu suspendare. Am făcut recurs, iar Curtea de Apel m-a condamnat la opt ani", a declarat bărbatul.

Înainte de moarte, bărbatul bătut în 2007 ar fi spus numele atacatorului, spune Alexei. "În mărturii figura numele Cojocari. Şi cererea părţii vătămate a fost pe acest nume. Familia mea, în general, nu figura acolo", a adăugat acesta.

Curtea Supremă de Justiţie a confirmat sentinţa Curţii de Apel. În toamna anului 2013, soţia lui Alexei a reuşit să obţină revizuirea cazului. "Am bătut la toate uşile. Mă duceam în subsol, mă închideam şi plângeam în hohote, strigam. Nu puteam înţelege, Doamne, cum se poate aşa ceva! Aşa o nedreptate", a spus femeia.

Reprezentanţii Procuraturii Generale spun că sentinţele de condamnare sunt revizuite extrem de rar. "Este o cale extraordinară de atac, una la sută este prea mult. De regulă nu sunt motive. Singurul de caz pe care îl avem când avem achitarea după ce a fost întemniţată persoana este cazul Andrei Crăciun, omorul de la Durelşti", a explicat procurorul Mircea Roşioru.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu