Concursul Z Generation. 15 designeri și-au prezentat colecțiile chiar lângă Primăria Capitalei (VIDEO)

15 tineri designeri talentaţi au participat la concursul "Z Generation", care a avut loc chiar lângă Primăria Capitalei. Pentru o zi, aceasta s-a transformat  într-un podium al tinerilor creatori de modă.

Aceasta este, de fapt, etapa națională a Concursului Internațional al Tinerilor Designeri din Europa de Est, care se va desfăşura în această vară, la Kiev, Ucraina. Câștigătorii primilor două locuri ne vor reprezenta țara peste hotare.

Creaţiile tinerilor designeri sunt inspirate de ţinutele vestimentare purtate de oameni în epoci diferite. Toţi cei 15 participanţi, pasionaţi de modă, s-au întrecut pentru a reprezenta ţara noastră la nivel internaţional.

"Acum, concursul se află la cea mai tensionate momente pentru că tinerii designeri îşi prezintă colecţiile la care au lucrat timp de 5 luni", a spus reporter CANAL3, Daniela Marin.

Asta e ţinuta la care am lucrat cel mai mult.

"O rochie din mătase naturală cu dantelă franţuzească... inspirată de la rochiile de lengerie", a spus tudentă la UTM, design vestimentar industrial, Lilia Ababii..

Am ales bronz şi negru. O combinaţie luxoasă şi foarte elegantă în acelaşi timp.

"Rochia am împletit-o trei luni, iar geacha a fost gata în timp de două luni", a spus directoarea proiectului "Competitivitate" finanţat de USAID, Doina Nistor.

Tot mai multe talente, branduri din Republica Moldova apar pe piaţa internaţională... se afirmă şi îşi încep exporturile peste hotare.

Membrii juriului au avut de cântărit mai multe aspecte ale lucrărilor prezentate, înainte de a alege câştigătorul.

"Principalul criteriu a ţinut de colecţie care trebuia să fie la nivel bun", a spus preşedintele juriului, Vasile Vozian.

După gama coloristică, stilistică, tendinţe şi după tehnica interpretării.

Ecaterina s-a deosebit de ceilalţi tineri designer prin felul ei original de a da culoare ţinutelor.

"În colecţia mea sunt folosite stofe naturale vopsite manual din coloranţi pe care le-am făcut din plante şi e foarte mult lucru manual", a spus câştigătoarea concursului, Ecaterina Verbiţchi.

Concursul "Z Generation" este la prima ediţie, însă organizatorii susţin că, de acum încolo, evenimentul se va desfăşura în fiecare an.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu