Concursul "Generaţia Z"! 13 Participanţi au fost PREMIAŢI

Embed:

Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor şi-a desemnat "Generaţia Z". Din peste 50 de proiecte înscrise în concurs au fost alese şi premiate 13 dintre cele mai bune. Câştigătorii au fost recompensaţi cu tablete şi laptopuri performante, care să-i ajute să-şi dezvolte aptitudinile.  

Nicolai Mihalache din Capitală are doar 14 ani şi deja concepe proiecte care să fie utile întregii societăţi. Adolescentul propune reducerea numărului, dar şi înlocuirea panourilor publicitare din oraş cu unele inteligente.

"El ia nişte date precum ar fi temperatura, dacă sunt accidente la faţa locului, dacă sunt precipitaţii, şi diverse date de genul dat le transferă pe server, iar persoane ce locuiesc în diferite regiuni pot să intre pe un website şi să vadă datele", a spus participantul la concurs, Nicolai Mihalache .

Proiectele din concurs au fost înscrise la patru categorii: softuri, web design, desen digital şi electronică aplicată. Juriul a avut misiunea dificilă de a le selecta pe cele mai ingenioase.

"Este un pic mai greu să jurizezi când iei un elev de clasa a 8-a şi un student din anul trei. Dar s-au luat în considerare mai mult ideile. Au fost domenii unde au fost câte două locuri de doi, câte două de trei, bineînţeles că au fost discuţii", a specificat profesorul în cadrul UTM, Radu Melnic.

Scopul evenimentului este de a identifica şi promova tinerele talente din domeniul IT.

"Este important ca ei să fie promovaţi, susţinuţi, proiectele aţi văzut că sunt destul de interesante, unele din ele chiar geniale pentru vârsta pretendenţilor", a menţionat viceministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Vitalier Tarlev.

Învingătorii s-au ales cu diplome, burse de merit, laptop-uri şi tablete. Concursul "Generaţia Zed" este la a doua ediţie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu

EMISIUNI PUBLIKA »