Concurs fără candidaţi. Nicio persoană nu pretinde la fotoliul de procuror general

Embed:

Nicio persoană nu pretinde la fotoliul de procuror general. La o lună după ce Consiliul Superior al Procurorilor a anunţat concursul, niciun dosar nu a fost depus, potrivit purtătorului de cuvânt al CSP. Termenul de depunere al dosarelor expiră la sfârşitul zilei de marţi.  Dar acesta poate fi prelungit, dacă nu vor fi candidaţi înscrişi. 

Persoanele, care aspiră la această funcţie trebuie să întrunească mai multe condiţii. Printre acestea se numără experienţă profesională de cel puţin zece ani în domeniul dreptului, între care cel puţin cinci ani în funcţia de procuror. Totodată, să se bucure de o reputaţie ireproşabilă.

Funcția de procuror general a devenit vacantă, după ce Eduard Harunjen și-a dat demisia. El şi-a motivat decizia prin presiunile fără precedent din partea unor politicieni, care au fost făcute asupra sa, dar şi asupra instituţia pe care a condus-o.

La sfârșitul lunii iunie, Parlamentul l-a desemnat procuror general interimar pe Dumitru Robu. Candidatura sa a fost acceptată de către şeful statului, Igor Dodon.


Lasă un comentariu