Concluzia șocantă a cercetătorilor: Unii pacienți vindecați de coronavirus pot răspândi boala în continuare

Persoanele infectate cu coronavirus dar care s-au vindecat pun în pericol în continuare sănătatea publică, arată ultimele date ale oamenilor de știință. Până acum, 24,963 persoane de pe întreg globul s-au recuperat după infecția cu noul virus, arată Internațional Business Times, citează libertatea.ro.

Experții atrag atenția că infecția poate reapare la aceleași persoane, care ar trebui plasate în continuare în carantină. Pacienții au fost tratați cu succes atât cu metode convenționale de tratament cât și cu remedii tradiționale.

Datele privind vindecarea de coronavirus a celor 24,963 persoane provin de la Centrul de Cercetare al Universității Johns Hopkins, iar numărul persoanelor infectate pe între globul ajunge la cifra de 80.000.

Deși 80% din cazuri sunt din China, alte țări, inclusiv Coreea de Sud, Italia, Japonia, Singapore, Iran, Thailanda, S.U.A., Taiwan, Australia, Malaezia și Germania, au raportat cazuri confirmate de infecție. Coreea de Sud a raportat 763 de cazuri, devenind cea mai mare națiune din lume infectată cu coronavirus în afara Chinei. Țara a înregistrat o evoluție rapidă a cazurilor o dată cu o creștere a numărului infecțiilor în Biserica Shincheonji, din sudul orașului Daegu, potrivit Centrului pentru Prevenirea Bolilor din Coreea.

Țara de unde a pornit coronavirusul, China, are peste 80 de teste clinice în curs de desfășurare sau în așteptare privind potențialele tratamente pentru COVID-19. Noile medicamente au fost trecute pe lângă terapiile tradiționale într-un registru public al studiilor clinice din China. Deși nu există un tratament standard cunoscut, medicii fac tot ce pot să-i ajute pe pacienți, însă experții arată că doar studiile aprofundate vor determina care sunt măsurile care funcționează

loading...

Lasă un comentariu