Concluzia autopsiei: Andrei Braguța s-a îmbolnăvit în penitenciar și a murit din cauza pneumoniei

Andrei Braguța a murit din cauza pneumoniei, asta arată rezultatele finale ale expertizei medico-legale. Anchetatorii susţin că, bărbatul s-a îmbolnăvit în penitenciar, pentru că a stat în celulă fără haine şi nu i-a fost oferită plapumă. 

"Conform raportului de expertiză medico-legală, moartea cetățeanului Braguța a survenit în rezultatul insuficienței respiratorii, cauzată de bronhopneumonie purulentă bilaterală. Această maladie s-a dezvoltat în perioada când cetățeanul Braguța se afla deja în custodia statului. Debutul bolii este cu patru zile maximum înainte de deces",a spus șeful secției combaterea torturii, Procuratura Generală, Ion Caracuian. 

Potrivit procurorului Ion Caracuian, Andrei Braguța a fost bătut cât timp s-a aflat în penitenciar. Nu loviturile primite i-au provocat decesul, ci condiţiile proaste în care a fost deţinut.

"Lăsarea fără haine, lăsarea fără plapumă și iată de acolo au și survenit urmările. Pe parcursul detenției, Braguța, practic, mereu s-a aflat nud dezbrăcat fără haine."

Reprezentanții Poliției Capitalei au refuzat să vină cu o reacție pe marginea subiectului. Avocatul lui Andrei Braguța, Vadim Vieru, a declarat că examinează rezultatele expertizei medico-legale, pe care le va coordona cu experții internaționali.

Ulterior, apărarea va decide ce măsuri va întreprinde. Trei poliţişti ai izolatorului de detenţie preventivă au primit câte 20 de zile de arest, iar unul dintre colegii de celulă ai victimei va sta 30 de zile în penitenciar.

Totodată, în urma anchetelor de serviciu, şeful adjunct al Penitenciarului 16 și medicul-şef al penitenciarului 13 au fost demişi. Andrei Braguţa a decedat în data de 29 august în penitenciarul "Pruncul".

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu