Concert inedit susţinut de Moldovan National Youth Orchestra. Spectatorii au rămas încântaţi

Embed:

Muzica clasică a lui Enescu, Mahler şi Weinberg a răsunat aseară în sala mare a Palatului Republicii. Spectatorii au rămas încântaţi de concertul organizat de Moldovan National Youth Orchestra. Cei 100 de tineri muzicieni din şase ţări au evoluat alături de renumita soprană Valentina Naforniţa.

Concertul a fost pregătit minuţios de tinerii instrumentişti.

"Au fost repetiţi intense, dar cu multă muzică bună, având-o şi pe Valentina alături. De aceea au putut fi în contact cu asemenea solişti, cu reprezentanţi ai muzicii clasice", a declarat Andriano Marian, director Moldovan National Youth Orchestra.

Valentina Naforniţa a interpretat câteva melodii în premieră pentru publicul de acasă: "Este vorba despre cele şase lieduri ale lui George Enescu, pe versurile lui Clement Maro, sunt în premieră. Mereu mă simt foarte bine atunci când vin acasă, emoţiile sunt doar emoţii pozitive şi de bucurie şi extaz".

Spectatorii au rămas impresionaţi de concert:

"- La prima ocazie venim la concertele organizate de orchestră şi astăzi am avut chiar fericirea să o ascultăm pe Valentina Naforniţă".

"Sunt frapat, e foarte interesant. Sunt uimit şi mă mândresc cu aşa tineri de la noi din ţară".

"Eu vreau să salut aici în primul rând, toţi partenerii acestui proiect. Partenerul general, care este fundaţia domnului Vlad Plahotniuc, Edelweiss, care a oferit cel mai generos suport acestui proiect Chişinău Youth Orchestra, de fiecare dată şi chiar din start şi acest lucru este extraordinar de important".

În această vară, peste patru mii de spectatori au audiat concertele susţinute de Moldovan National Youth Orchestra. Sezonul se va încheia cu un concert la Kiev.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu