CONCERT INEDIT la o stână din Taraclia pentru a-i promova pe antreprenorii de la sate, care au beneficiat de asistenţă din partea UE

Embed:
Bach şi Mozart au răsunat la o stână din satul Corten, raionul Taraclia, în interpretarea Orchestrei Naţionale de Tineret. Concertul inedit a fost organizat pentru a-i promova pe micii antreprenori din zonele rurale, care au beneficiat de asistenţă din partea UE, prin intermediul unui program agricol.

Soţii Sabia au primit un grant de peste 20 de mii de euro, din care au cumpărat 61 de oi de rasă franceză. Iniţial, ideea de a organiza un concert de muzică clasică la stâna lor le-a părut un pic ciudată.

"Sincer, am fost şocată. Mai târziu, soţul mi-a explicat că atunci când studia zootehnia, acum 25 de ani, profesorul lui le spunea despre legătura dintre muzică şi animale", a menţionat Efima Sabia, proprietara stânei de oi.

"Această rasă se deosebeşte prin calitatea cărnii. În comparaţie cu alte rase, acestea au 55 de procente carne, iar rasele autohtone au doar 45 de procente. De asemenea, cresc foarte repede", a precizat Stepan Sabia, proprietarul stânei de oi.

Localnicii care au venit la concertul de la stână spun că nu au mai văzut aşa ceva:

"Bine că au făcut, deoarece nu avem niciun fel de concert aici".

"Prima dată vedem că printre oi poţi face un concert, frumos cântă".

"În aer liber e foarte interesant şi neobişnuit şi pot spune că este pentru prima dată când ascult un concert simfonic".

De rând cu sătenii, la stână au ascultat muzică şi câţiva experţi din cadrul programului finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de PNUD.

"Muzica are un limbaj universal. Eu cred că este mult mai important ca muzica să vină în asemenea anturaj", a subliniat Catia Segnini, expert SARD

"Este un mare eveniment, aceasta este prima impresie", a menţionat Marta Marczis, expert SARD.

Evenimentul face parte din expediția muzicală "La La Play" care se desfăşoară în 12 localităţi. Toate concertele se ţin în aer liber, în locuri unde nu a răsunat niciodată muzică clasică.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu