Concert în PMAN de Ziua Limbii Române. Oamenii s-au prins în hore şi au recitat versuri

Embed:
Ziua Limbii Române a fost marcată printr-un concert organizat aseară în centrul Capitalei. Oamenii s-au prins în hore şi au adus un omagiu celor care au luptat pentru revenirea la grafia latină şi la restabilirea limbii române în Basarabia. Pe scenă au evoluat mai mulţi interpreți autohtoni.

Oamenii au spus că Ziua Limbii Române este o sărbătoare pentru ei şi de asta au transformat Piaţa Marii Adunări Naţionale într-un adevărat ring de dans:

"La mulți ani Moldova! E ziua limbii noastre cea română. Suntem foarte fericiți, dansăm, ne petrecem".

"Lumea este într-o dispoziție bună. Ne dormim ca în toți anii să păstrăm tradiția și limba noastră cea română".

"Le dorim tuturor să se simtă în această seară bine. Este o zi frumoasă și să o sărbătorească fiecare așa cum o simțim noi".

Unii petrecăreți au ținut să recite versuri dedicate limbii române compuse chiar de ei:

"Mireasma teilor mă îmbată, Pe alee când mă mișc ușor, Dar se aude câteodată bătaia crudă a puștilor, Și atunci când lumea speriată pornește-n drum spre Chișinău, îmi amintesc mereu de tata".

Cu un mesaj de felicitare au venit și interpreții care au urcat pe scenă.

"Oamenii sunt foarte primitori. M-au primit extraordinar de bine, cu căldura lor. Oamenii dansează horele, sârbele. Ce poate fi mai bucuros pentru un artist de muzică populară decât
dragostea poporului", a menţionat Doiniţa Sulac, interpretă.

"Felicitări tuturor cu această sărbătoare frumoasă, Ziua Limbii Române și aș considera că suntem obligați ca să învățăm copii noștri să vorbească corect românește și să nu ne rușinăm să spunem că vorbim românește", a declarat Vasile Advahov, interpret.

Concertul din Piaţa Marii Adunări Naţionale s-a încheiat aproape de miezul nopţii.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu