CONCERT GRANDIOS în PMAN de Ziua Victoriei şi Ziua Europei. 50.000 de oameni, prezenţi la eveniment (FOTO/LIVE VIDEO)

Concertul va fi difuzat, în reluare, integral pe postul de televiziune Canal2, începând cu ora 18. 

(UPDATE 16.38) Renumitul artist rus Dima Bilan cântă pe scena din Piaţa Marii Adunări Naţionale în grandiosul concert dedicat Zilei Victoriei şi Zilei Europei. 

(UPDATE 16.00) Pe scena din PMAN evoluează interpretul rus, Aleksandr Serov. 

(UPDATE 15:20) Intepretul rus, Veaceslav Dobrinin, evoluează pe scena din PMAN.

(UPDATE 14:45) Pe scena din PMAN a urcat faimoasa moldoveancă Anna Lesko. 

(UPDATE 14:21) După mulţi ani, trupa O-zone s-a reunit pe scena din Piaţa Marii Adunări Naţionale la concertul organizat de Ziua Victoriei şi Ziua Europei.

(UPDATE 14:03) Pe scena din Piaţa Marii Adunări Naţionale a urcat interpretul Dan Bălan. 

(UPDATE 13:35) Interpetul italian Pupo încântă publicul adunat în Piaţa Marii Adunări Naţionale. 

(UPDATE) Potrivit datelor oferite de Inspectoratul General de Poliţie, la manifestarea organizată de Partidul Democrat din Moldova în Piaţa Marii Adunări Naţionale participă circa 50.000 de oameni.

(UPDATE) Pe scena din Piaţa Marii Adunări Naţionale evoluează renumita trupă din ţara noastră Zdob şi Zbub. 

(UPDATE) Şi preşedintele Parlamentului, Andrian Candu a venit cu un mesaj către cei aflaţi în Piaţa Marii Adunări Naţionale. 

"Acum 72 de ani, la 9 mai 1945, se încheia cea mai neagră şi cea mai tragică filă din secolul XX, cel De-al Doilea Război Mondial. Milioane de oameni şi-au dat viaţa şi sacrificat sănătatea pentru a câştiga acel război. Din acea zi, noi sărbătorim Ziua Victoriei, atunci când comemorăm victimele şi sărbătorim Victoria.

Peste 5 ani, în anul 1950, tot de 9 mai, se punea fundamentul unui proiect unic, Proiectul European, cu scopul ca pe continentul european să nu mai fie niciodată război, cu scopul ca ceea ce a fost trăit până în 1945 niciodată să nu se mai întâmple. Şi de atunci, de 9 mai se sărbătoreşte Ziua Europei.

Dacă nu exista 9 mai Ziua Victoriei, nu exista astăzi Europa, nu exista astăzi Uniunea Europeană, nu exista astăzi Ziua Europei.

Bunicii noştri şi-au dat viaţa pentru ca viitoarele generaţii să fie liberi. Noi astăzi avem libertatea să sărbătorim aceste zile, noi astăzi avem libertatea să decidem cum ne construim ţara, astăzi sărbătorim trecutul şi ne aducem aminte de istorie, ca să nu mai greşim, dar astăzi sărbătorim şi viitorul, prin Ziua Europei.

Vă felicit cu aceste două zile! Trăiască Republica Moldova! Trăiască Partidul Democrat", a declarat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

CITEŞTE ŞI: Andrian Candu: Astăzi ne aducem aminte de istorie ca să nu mai greşim, dar sărbătorim şi viitorul, prin Ziua Europei (VIDEO)

(UPDATE) Preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, a venit cu un mesaj către cetăţenii ţării noastre care sărbătoresc Ziua Victoriei şi Ziua Europei. 

"Stimați prieteni, colegi, e sărbătoare mare aici, împreună cu echipa PDM am venit să vă salutăm, să vă urăm o sărbătoare frumoasă și să vă aducem acest cadou. Un concert la care vor participa și participă după cum ați văzut artiști renumiți din Moldova, din Europa și din Rusia. Și în felul acesta noi astăzi aici vom sărbători împreună 9 mai, atât sărbătoarea Victoriei, cât şi Ziua Europei.

Vreau să salut și artiștii invitați și le mulțumesc din suflet că au acceptat să sărbătorească cu noi aici această zi minunată.

Această dublă sărbătoare, prin ea noi vrem să transmitem  un mesaj foarte important tuturor cetățenilor Republicii Moldova și anume: Că trebuie să ne învățăm să trăim într-o toleranță reciprocă, în respect și armonie. Trebuie ca popor să dăm dovadă de demnitate, de înțelepciune politică și socială. Și trebuie odată și pentru totdeauna să ieșim din dezbinarea geopolitică în care este ținută țara captivă atâția ani de zile.

Astăzi vin cu cuvinte de recunoștință și multumire pentru cei care au luptat, au luptat și au căzut în anii sângeroși de război aducându-ne pacea și restabilind-o pentru sute și milioane de oameni aducând victoria care a clădit o Europă puternică parte a căreia suntem și noi Republica Moldova.

Vreau să felicit pe toți cei care astăzi sărbătoresc 9 mai, căci indiferent de semnificația careo alegem noi 9 mai această zi, acest eveniment trebuie să fie unul care să ne facă uniți, puternici și determinați. Doar așa vom moderniza Europa", a comunicat președintele PDM, Vlad Plahotniuc.

CITEŞTE ŞI: Vlad Plahotniuc: Trebuie să învățăm să trăim într-o toleranță reciprocă, în respect și armonie (VIDEO)

(UPDATE) Pe scena din Piaţa Marii Adunări Naţionale a urcat interpreta Natalia Gordienko.

(UPDATE) Pe scena din PMAN evoluează formaţia Akord.

(UPDATE) Oamenii participanţi la marş au ajuns în Piaţa Marii Adunări Naţionale, acolo unde va avea loc un concert grandios. 

Pe scena din Piaţa Marii Adunări Naţionale va evalua legendara formaţie O-Zone, dar şi alţi artişti din ţara noastră, dar şi de peste hotare: Dima Bilan, Aleksandr Serov, Veaceslav Dobrinin. 

De asemenea, pe scenă vor mai urca şi interpretul italian Pupo, trupa Akord, precum şi cântăreţele Anna Lesko şi Natalia Gordienco. Distracţia va fi asigurată şi de trupa "Zdob şi Zdub".

(UPDATE) La marşul organizat de Ziua Victoriei şi Ziua Europei s-a alăturat şi liderul Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc. 

(10:58) Peste 25.000 de oameni au pornit într-un marş amplu de la cinematograful Gaudeamus din Capitală şi se îndreaptă spre Piaţa Marii Adunări Naţionale, acolo unde va avea loc un concert grandios de Ziua Victoriei şi Ziua Europei. 

În premieră, cele două sărbători sunt marcate în aceaşi zi, iar autorităţile îşi propun în acest fel să unească întreaga societate.

Marşul este organizat de Partidul Democrat din Moldova. 

CITEŞTE ŞI: O-Zone, Zdob și Zdub şi artişti de peste hotare, astăzi pe scena din Piaţa Marii Adunări Naţionale începând cu ora 12

PUBLIKA.MD aminteşte că pe scena din Piaţa Marii Adunări Naţionale va evalua legendara formaţie O-Zone, dar şi alţi artişti din ţara noastră, dar şi de peste hotare: Dima Bilan, Aleksandr Serov, Veaceslav Dobrinin.

Proiectul O-Zone este considerat un adevărat fenomen muzical.

La 12 ani după destrămarea trupei, fanii încă mai fredonează hiturile cunoscute în întreaga lume.

Organizatorii sunt convinşi că recitalul formaţiei va atrage mii de oameni. Pe scena din centrul Capitalei vor mai urca şi alţi artişti îndrăgiţi de publicul de la noi.

Este vorba despre interpretul italian Pupo, trupa Akord, precum şi cântăreţele Anna Lesko şi Natalia Gordienco. Distracţia va fi asigurată şi de trupa "Zdob şi Zdub".

Concertul este dedicat Zilei Victoriei şi Zilei Europei, iar intrarea este liberă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu