CONCERT DE ZIUA EUROPEI. Sute de oameni au cântat împreună cu orchestra

Embed:

Sute de oameni s-au distrat aseară în centrul capitalei, la evenimentul organizat cu ocazia Zilei Europei.

După ce au gustat din bucatele tradiţionale şi au aflat lucruri interesante despre cultura ţărilor din UE, cei prezenţi au avut parte de un concert pe cinste. Pe ritmurile muzicii celor de la Moldovan National Youth Orchestra,  oamenii au cântat şi au dansat, chiar şi cu umbrelele în mâini.

"Super, super. Eu mereu am fost pentru frumuseţea asta, pentru Europa. Să fie vesel aşa poporul cum e azi."

"Atmosfera este impecabilă, muzică live în stradă, copiii dansează, oamenii sunt încântaţi. Frumoasă sărbătoare."

"Suntem în Moldova, suntem la Chişinău, dar defapt atmosfera este una europeană, ca dintr-un oraş european."

Nici ploaia nu i-a îndepărtat pe oamenii dornici de muzică bună, ba din contră, aceştia au spus că stropii de ploaie completează perfect atmosfera de sărbătoare.

"Concertul e perfect şi timpul e perfect. Ploaia motivează la emoţii, la fericire."

Cântecul care a trezit cele mai mari emoţii a fost "La Boheme" interpretat de o tânără talentată, acompaniată de cei de la Moldovan National Youth Orchestra.

Tânăra cântă cântecul "la Boheme" + oamenii aplaudă

Pentru organizatorii evenimentului "Ziua Europei", artiştii au pregătit un moment special.

"Este prima zi a Europei pe care o celebrez în Republica Moldova, pentru că am venit în septembrie. Atmosfera e foarte vie, sunt impresionată. Au venit foarte mulţi oameni şi îmi place foarte mult", a spus ANGELA GANNINGER, Ambasadoarea Germaniei la Chişinău.

"Este magnific, este foarte, foarte frumos. Vocile mi-au plăcut foarte mult", a spus DESIREE JONGSMA, reprezentantă de Țară UNICEF Moldova.

Programul festiv de Ziua Europei, care durează două zile, a fost organizat de Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova. Astăzi manifestaţia continuă cu un Festival de Film și Cultură Europeană.

Vizitatorii vor avea parte de un recital de jazz, un concert al formației Via Dacă, și vor putea urmări filme europene de calitate. Evenimentul se desfăşoară de la ora 14:00 până la ora 22:00.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu