Concert de zile mari la Soroca! Sute de oameni au venit să-l asculte pe maestrul Eugen Doga

Embed:

După zece ani, Eugen Doga a revenit la Soroca. Maestrul a susținut un concert de zile mari în Palatul de cultură din oraș. Sute de oameni au venit să-l asculte pe marele compozitor şi să-i exprime recunoştinţă.

Compozitorul a interpretat cele mai cunoscute melodii din creația sa, alături de orchestra Teatrului Național de Operă și Balet Maria Bieșu. Maestrul şi-a propus iniţial ca spectacolul să aibă loc în aer liber, însă nu a fost posibil, din cauza ploii.

"Sunt sigur că cetatea a păstrat acele ecouri a timpurilor care răsună și azi. Dar nu ar fi aceste ecouri dacă nu ar fi acele vibrații în sufletul fiecărui sorocean. Au fost încercări serioase pe care iată că l-am biruit și am ajunt în acestă seară la acest concert pentru mine jubiliar", a declarat compozitorul Eugen Doga. 

Spectatorii l-au întâmpinat cu flori și aplauze. Unii oameni au parcurs zeci de kilometri pentru a-l vedea pe viu pe marele maestru:

"Mă bucură faptul că maestrul Doga și-a făcut timpul pentru orașul Soroca, fiindcă din 2007 nu a fost. După o pauză de zece ani a revenit. Suntem foarte fericiți."

"Căldura sufletească a sorocenilor cred că maestrul a simțit-o, la fiecare acord sala aplauda.Cred că a fost excepțional."

"Foarte mult mi-a plăcut, suntem mulțumiți. Am venit de la Bălți să-l auzim pe Doga."

"E important pentru fiecare localitate, e o onoare să-l primești pe Eugen Doga. Nouă ne rămâne să savurăm frumusețea, să împăcăm sufletele cu acele piese compuse de Eugen Doga", a declarat primarul oraşului Soroca, Victor Său.

Organizatorii susțin că șirul evenimentelor dedicate marelui compozitor vor continua.

"Șirul evenimentelor va continua.Vom avea evenimente până la sfârșitul anului, e vorba de întâlniri ale maestrului cu elevilor din școlile de muzică din capitală și nu doar, vom ediţia cărți cu notele maestrului Doga", a declarat Andrei Chistol, secretar de stat, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării. 

Astăzi, Eugen Doga va susține un concert la Hâncești, iar în 4 octombrie, va va merge în satul de baștină, Mocra, din raionul Râbnița.

Spectacolele sunt organizate de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, în parteneriat cu USAID şi Oficiul Viei şi Vinului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu