Concert de excepţie pentru amatorii de muzică clasică, dedicat Zilei Independenţei

Embed:

Amatorii de muzică clasică vor avea parte de un concert de excepţie, în această seară, dedicat Zilei Independenţei. Spectacolul va fi susţinut de peste o sută de tineri muzicieni din Moldova, România, Ucraina, Elveţia, Belarus şi Olanda. Evenimentul, organizat de Moldovan National Youth Orchestra, va începe la ora 19:00, la Palatul Republicii.

Pentru a impresiona publicul, tinerii fac repetiţii câte opt ore pe zi.

"Se adună tineri, muzicieni adevăraţi, foarte buni din tot estul europei aici şi facem o orchestră cum rar vezi. Duminică o să fie ceva impresionant", a spus Tudor Dârţă, violonist.

"Nu este greu la repetiţii, dacă îţi dai străduinţa faci succese remarcabile", a explicat Dan Bruma, violonist.

Tinerii susţin că au parte de o experienţă inedită, deoarece colaborează cu muzicieni talentaţi din diferite ţări: "Acest proiect este foarte important, inclusiv pentru faptul că lucrezi cu un dirijor nou, obţii noi cunoştinţe şi îţi perfecţionezi modul în care cânţi."

Cei o sută de tineri tineri muzicieni din şase ţări vor cânta alături de celebra soprană Valentina Naforniţa şi de dirijorul român Gabriel Bebeşelea.

"O să fie interpretate mai multe lucrări. O să deschidem concertul cu Vainberg, rabsodia pe teme moldoveneşti, lucrare din păcate necunoscută aici. Apoi cele şapte cântece de versuri de George Ionescu cu Valentina Naforniţă şi vom închide cu Sinfonia Titanul de Gustav Maler", a precizat Gabriel Bebeşelea, dirijor.

"Eu pledez pentru astfel de concerte şi ocazii care se ivesc aşa la noi în ţară şi mă bucur foarte mult că apar 08:39 09:34 Îmi aduc aminte acum doi ani când am lucrat cu ei chiar am rămas plăcut surprinsă să văd că şi m-au acompaniat foarte bine", a menţionat Valentina Naforniţă, soprană.

Concertele din acest an ale Moldovan National Youth Orchestra sunt organizate cu sprijinul Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc, "Edelweiss". Spectacolele mai sunt susţinute de Ministerul Tineretului, cel al Culturii, de Ambasada Statelor Unite în Moldova şi Institutul Cultural Român de la Chişinău "Mihai Eminescu".

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu