Concept-car cu funcții uimitoare. Audi a creat un vehicul off-road autonom care folosește drone ca să lumineze drumul (FOTO)

Audi a creat un vehicul off-road autonom, electric, care folosește drone care să lumineze drumul. Este cel de-al patrulea concept car electric lansat de producătorul german, cu funcții de-a dreptul revoluționare.

Mașina prototip lansată de Audi se numește AI:TRAIL Quattro și are zero emisii de carbon. Printre funcțiile sale, în afară de dronele cu LED-uri care zboară înaintea vehiculului, în spate se vor regăsi scaune care pot lua forma unor hamace, arată Business Insider, citează libertatea.ro.

Numele de „Trail” vine de la ideea explorării naturii, susține producătorul auto, aceasta fiind scopul realizării mașinii de teren futuriste. Habitaclul lui AI:TRAIL este construit în mare parte din sticlă de fibră de carbon, pentru ca pasagerii să poate vedea bine mediul înconjurător. Nu există un ecran în interior, ci un suport pentru smartphone, care preia rolul de ecran și centru de control al șoferului, pentru funcțiile mașinii și navigație.

Mașina cântărește aproape 1,8 tone și este propulsată de un motor electric care dezvoltă 429 de cai putere. Nu atinge viteze mari, dar nu rapiditatea este punctul său forte. Autonomia de deplasare poate ajunge la maximum de 498 de kilometri pe asfalt și ”se descurcă cu ușurință pe teren accidentat”. Autonomia scade, în acest caz, la 249 de kilometri.
Automobilul este optimizată pentru călătorii, astfel că cele două scaune din spate sunt construite ca niște hamace, care pot fi scoase și folosite în exteriorul mașinii, spre exemplu pe ramurile unui copac.

Iluminarea din față este asigurată de cinci drone prevăzute cu LED și camere video, care produc o lumină puternică. The Audi AI:TRAIL Quattro a fost prezentat, pentru prima dată, la salonul Auto de la Frankfurt din acest an. Mașina cu patru locuri poate funcționa pe pilot automat, chiar și în regim off-road. Primele trei generații ale vehiculelor electrice de teren dezvoltate de Audi se numesc AI:RACE, AI:ME, și Aicon.

Roțile sunt de 33 de inch, iar anvelopele de 22,5, astfel că producătorul susține că poate trece cu ușurință prin apă adâncă de aproape o jumătate de metru. Bateriile și motorul care propulsează vehiculul revoluționar sunt dispuse în podea, fapt care determină utilizarea la maximum a spațiului interior. Vehiculul este făcut din oțel, aluminiu și fibră de carbon. Presiunea aerului din roți este ajustată automat în funcție de terenul pe care circulă mașina.

Spre exemplu, roțile pot fi dezumflate când mașina merge pe nisip și umflate din nou când se întoarce pe asfalt. Pentru construcția AI:TRAIL Quattro s-au folosit materiale reciclate, susține producătorul.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu