CONCEDIERI la Deutsche Bank. 20 la sută dintre angajaţi vor fi daţi afară

Embed:

Deutsche Bank a dat start celui mai mare proces de restructurare din istoria sa. Cea mai mare bancă germană a dat afară 18 mii de angajaţi de la filialele sale din Tokyo, Hong Kong, Sidney şi Londra. Decizia a fost luată pentru că în ultimii ani instituţia financiară a înregistrat un profit mai mic şi a achitat amenzi uriaşe pentru încălcarea legislației internaționale. 

În total, 20 la sută dintre actualii angajaţi vor fi daţi afară. Conducerea băncii susţine că în urma acestei măsuri, până în 2022, cheltuielile vor fi reduse cu 7,4 miliarde de euro. 

O investigaţie internă a Deutsche Bank a arătat că această instituţie financiară ar fi fost implicată în Laundromatul rusesc, în perioada 2010-2014. Mai exact, oligarhi ruşi, dar şi oameni de afaceri din ţara noastră, au folosit filialele internaţionale ale Deutsche Bank pentru a transfera sume uriaşe de bani.   

Printre autorii celei mai mari scheme de spălare a banilor ruseşti se numără şi raiderul nr 1 în CSI, Veaceslav Platon, care în perioada 2010 - 2014 a spălat 20 de miliarde de dolari prin intermediul conturilor Moldinconbank. Banii erau transferaţi din Rusia în Moldova, de unde plecau spre o bancă din Letonia, iar apoi în mai multe conturi off-shore.

Platon a fost reţinut la Kiev şi condamnat în Republica Moldova la 25 de ani de închisoare. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu