Conacul Inglezi din centrul Capitalei ar putea fi transformat într-un restaurant sau cafenea

Embed:

Conacul Inglezi din centrul Capitalei este în plin proces de restaurare. Monumentul istoric ar putea fi transformat în restaurant sau cafenea. În exterior însă edificiul va arăta exact aşa cum a fost proiectat de arhitectul Alexandru Bernardazzi. Proiectul de restaurare a fost avizat de Ministerul Culturii.

Conacul Inglezi este restaurat de firma care l-a luat în arendă pe un termen de cel puţin 29 de ani. De câteva zile, muncitorii instalează acoperişul. Reprezentanţii Ministerului Culturii susţin iniţiatiativa agentului economic de a transforma monumentul într-un spaţiu comercial.

"În perspectivă se prevede a fi un centru de artă. Dacă s-a regândit ceva, un restaurant, eu nu văd o problemă. Suntem în secolul 21 când Centrul istoric al Chişinăului are nevoie de o funcţionalitate economică şi comercială", a declarat  şeful Agenţiei de Inspectare şi Restaurare a Monumentelor, Ion Ştefăniţă.

Şi locuitorii Capitalei susţin iniţiativa:

"E o clădire frumoasă de acolo până acolo. Uitaţi-vă ce ferestre frumoase, ce arhitectură frumoasă, e normal să restabilească".

"E corect aşa, trebuie restaurat, Chişinăul e un oraş frumos. Toate clădirile vechi trebuie restaurate şi întreţinute. Trebuie să se construioască ceva unde oamenii să vină şi să se odihnească liniştiţi".

"Pentru Chişinău asta o să fie un lucru foarte bun. Cel mai bine ca tot ce e istoric, trebuie restaurat. "

Conacul Inglezi a fost construit în secolul al IX-lea. În prezent, monumentul se află în gestiunea teatrului "Luceafărul".

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu