Comunitatea OFF-ROAD INTERVINE ÎN FORȚĂ! Zeci de automobile, TIRURI și camioane au fost scoase din nămeți (FOTO/VIDEO)

Embed:

Ţara este sub cod portocaliu de ninsori, drumurile sunt blocate, Capitala este paralizată, copacii trosnesc şi cedează sub greutatea zăpezii, sute sau chiar mii de maşini sunt avariate.

Din cauza vremii extreme multe mașini au rămas împotmolite în nămeți.

Un grup de entuziaști din 4 cluburi de Off-Road din țară s-a pornit în căutarea victimelor viscolului, care s-a abătut asupra Moldovei.  La acțiuni de salvare au fost implicate peste 15 echipaje, acestea fiind repartizate în toată țara.

”Nu căutați vinovați în Guvern și Primărie. Chișinăul are nevoie de voluntari pentru lichidarea consecințelor ninsorii. Organizați-vă și ieșiți măcar în regiunile voastre”, i-a îndemnat Alex Gurschii pe catățeni.

Bărbații s-au mobilizat și au pornit la drum, pentru a-i salva din nămeți pe cei, care au rămas blocați cu automobilele pe șoselele înzăpezite.

”Am mers prin pădure. Am intervenit la tractarea a două mașini KAMAZ, 5 TIRuri, și multe alte automobile. Am tractat o autospecială de deszăpezire pe drumul de la Leușeni. Oamenii ne sună rar, noi singuri îi găsim împotmoliți în nămeți. Colaborăm cu polițiștii și salvatorii”, a afirmat Alexei Gurschii.

La adresa redacției noastre au fost expediate imagini din care se vede cum sunt scoase din nămeți mai multe mașini, pe întreg teritoriul țării.

PUBLIKA.MD amintește că, autoritățile și instituțiile responsabile de gestionarea situației îndeamnă oamenii să rămână în case pe parcursul zilei de azi, întrucât vremea de afară poate crea dificultăți majore de deplasare. Totodată, salvatorii solicită cetățenilor să-şi mențină calmul și să țină cont de mesajele transmise de autorități.

Dacă ai fost martorul unei situaţii interesante, expediază imaginile surprinse pe adresa contact@publika.md sau prin intermediul opţiunii ŞTIREA TA, de pe site-ul PUBLIKA.MD, iar acestea vor fi văzute de o țară întreagă. Totodată, puteți să ne trimiteți materiale și pe  sau  Whatsapp la telefonul 060 88 11 00.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu