Comunitatea internaţională salută acordul de încetare a focului dintre Israel şi Fâşia Gaza

Embed:

Comunitatea internaţională va face tot posibilul pentru ca acordul de încetare a focului dintre Israel şi Hamas să fie unul de durată. Totodată, liderii mondiali au îndemnat ambele păţi să respecte armistiţiul şi i-au mulţumit Egiptului pentru eforturile depuse în acest sens.

"Statele Unite salută acordul privind încetarea focului, iar pentru ca acesta să fie unul de durată, atacurile cu rachete trebuie să înceteze", a declarat secretarul american de Stat, Hillary Clinton.

Acordul a fost salutat şi de Japonia, care a subliniat că va coopera cu liderii internaţionali, în vederea asigurării procesului de pace în regiune.

"Salutăm acordul de încetare a focului. Intenţionăm să facem tot ce ne stă în putere pentru a susţine procesul de reconcilire şi stabilitate în Fâşia Gaza şi vom coopera cu comunitatea internaţională", a declarat ministrul japonez de Externe Koichiro Gemba.

Totodată, Egiptul a fost felicitat pentru succesul înregistrat în medierea conflictului dintre Israel şi Faşia Gaza.

"Îl felicit pe preşedintele Egiptului Mohamed Mursi pentru conducerea excepţională a tratativelor", a spus secretarul general al ONU, ban ki-Moon.

"China îşi exprimă aprecierea pentru eforturile depuse de comunitatea internaţională, în special pentru Egipt şi alte ţări din regiune", a menţionat reprezentatantul Ministerului de Externe din China, Hua Chunying.

Conflictul a izbucnit după ce, săptămâna trecută, Israelul l-a ucis pe liderul grupării islamiste Hamas.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu