Comuniştii vor capul lui Filat: Procuratura Generală să îl cerceteze pentru exces de putere VIDEO

Embed:

Comuniştii au ieşit din nou la protest. De această dată, PCRM a manifestat în faţa sediului Procuraturii Generale.

Cu pancarte în mâini şi drapele, ei au scandat "Jos Alianţa!" şi au cerut dizolvarea Parlamentului şi depolitizarea instituţiilor de drept din ţară. Protestul a fost supravegheat de mai mulţi poliţişti, care au păzit instituţia şi au interzis accesul manifestanţilor în clădire.

Totodată, protestatarii i-au solicitat procurorului general, Valeriu Zubco, cercetarea penală a premierului Vlad Filat. Comuniştii îl acuză de exces de putere, pentru că acesta nu le-ar fi permis deputaţilor să intre la şedinţa de  ieri a Guvernului.

Procuratura Generală nu s-a expus, deocamdată, pe marginea acestor solicitări. Nici premierul Vlad Filat nu a comentat aceste acuzaţii. Oficialul este plecat într-o vizită oficială de două zile în Ucraina.

Menţionăm că, la protest şi-a făcut apariţia şi John Onoje, care a scandat "Jos comuniştii!".

Anterior, PCRM a depus o sesizare la Pocuratura Generală privind falsificarea scrutinului prezidenţial din 16 decembrie şi uzurparea puterii în stat. De asemenea, ei afirmau că exită temei pentru ca preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, să fi tras la răspundere pentru uzurparea puterii şi că Procuratura Generală ar trebui să ceară ridicarea imunităţii parlamentare a acestuia.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu