Comuniştii se întrunesc în şedinţă plenară. PCRM îşi va decide strategia politică

Embed:

Astăzi va avea loc plenara Partidului Comuniştilor. Membrii formaţiunii vor decide care va fi, în continuare, strategia lor pe plan politic. Reamintim că fracţiunea PCRM nu a participat la învestirea preşedintelui şi a declarat că nu-l recunoaşte pe Nicolae Timofti drept şef al statului. 

Înainte de învestirea preşedintelui, fracţiunea Partidului Comuniştilor a anunţat că nu va participa la ceremonie, întrucât nu vede motive pentru recunoaşterea rezultatelor scrutinului din 16 martie, pe l-au numit "o farsă ruşinoasă".

Mai mult, comuniştii consideră alegerea şefului statului de către actuala componenţă a Parlamentului drept o crimă îndreptată împotriva supremaţiei legii şi suveranităţii Republicii Moldova.

Pe 16 martie, în ziua scrutinului prezidenţial, comuniştii au organizat un amplu protest. Ei s-au pronunţat împotriva alegerii lui Nicolae Timofti în funcţia de ţef de stat, dar şi pentru demiterea Alianţei de guvernare.

"Şi-au ales un preşedinte îngrădindu-se cu carabinieri. Ei ni l-au băgat pe gât. Noi suntem mai mulţi şi noi cu toţii spunem Jos Alianţa!", au scandat comuniştii.

Ulterior, comuniştii au cerut Curţii Constituţionale să invalideze alagerile prezidenţiale de pe 16 martie.

"Partidul Comuniştilor a înaintat astăzi în regim de urgenţă o sesizare prin care am solicitat să fie recunoscute neconstituţionale, asa-zisele alegeri ale preşedintelui din 16 martie şi motivul principal este faptul că Parlamentul a epuizat toate posibilităţile de alegere a şefului statului", declara comunistul Artur Reşetnicov. 

În timp ce magistraţii erau convocaţi în şedinţă, un grup de aproape 30 de deputaţi PCRM şi simpatizanţi ai acestei formaţiuni politice au protestat în faţa Curţii Constituţionale. Ei au cerut demisia actualei guvernări. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu