Comuniștii salută consultările cu democrații. "Credem că şi alţi deputaţi se vor alătura acestui dialog"

Embed:

Comuniștii salută consultările cu democrații și vor ca la acesta să se alăture mai mulți deputați. Declarația a fost făcută de deputatul comunist Artur Reșetnicov.

"Toate fracțiunile pot indentifica un guvern care ar face faţă provocărilor. Propunerea PCRM a fost acceptată, am avut un dialog cu PDM în care am expus aceleaşi viziuni. Considerăm că nu trebuie să divizăm cetăţenii RM şi în baza platformei parlamentare să reuşim să depășim situaţia gravă din Moldova. Credem că şi alţi deputaţi se vor alătura acestui dialog prin care am putea identifica şi numi un Guvern. Totodată, trebuie să facem faţă şi alegerii preşedintelului. La această etapă am avut un schimb de opinii. Nu avem prea mult timp. Este necesar să încercăm să identificăm și să avem un Guvern pentru ca să rezolvăm problemele sociale. Deputaţii ar trebui să dea la o parte ideologiile politice pentru a dezvolta ţara", a spus Artur Reșetnicov.

De cealaltă parte, democratul Andrian Candu a menționat că ședința a fost constructivă și a oferit mai multe detalii din cadrul discuțiilor.

"Am avut o sedință foarte constructivă. Am făcut un schimb de opinii în privința următoarelor evenimente de pe agenda politică a Republicii Moldova şi anume alegerea preşedintelui. Am informat colegii din PCRM despre cum stăm cu negocierile cu partenerii noştri. Consider că este binevenită o astfel de discuţie, mai ales în situaţia în care ne propunem să constituim o majoritate parlamentară și să instituim un guvern. Nu am negociat o anumită guvernare sau un act al guvernării cu PCRM. Ei s-au aratat disponibili pe o perioadă mai mare de timp de a pune umărul la o stabilitate politică. Au viziuni europene. Foarte mult contează de atitutinea colegilor noștri tradiţionali şi cu ce mesaj vor veni cei din PLDM care mâine vor anunța dacă participă la negocieri sau nu", a menționat Andrian Candu.

Partidul Democrat din Moldova a avut astăzi o întâlnire consultativă cu reprezentanţii conducerii PCRM.

Potrivit democraţilor, o decizie în acest sens a fost luată deoarece PLDM ar bloca procesul de formare a unei majorităţi pro-europene.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu