Comuniştii nu vor participa la masa rotundă convocată de Marian Lupu: "AIE a scuipat pe condiţiile PCRM"

Embed:

Liderii PCRM nu vor participa la masa rotundă convocată de preşedintele interimar, Marian Lupu. Deputatul PCRM Sergiu Sârbu a explicat refuzul prin faptul că AIE "a scuipat pe condiţiile PCRM".

"Refuzul de a vota stabilirea alegerii şefului statului este calificată de PCRM drept o sfidare gravă a procedurii constituţionale privind alegerea sefului statului. Astăzi au fost încălcate normele legale, deoarece Parlamentul era obligat să iniţieze procedura. Argumentele comisiei precum că trebuie să avem mai întâi candidatura pentru funcţia de şef al statului sunt ridicole", a declarat Sârbu cu referire la faptul că astăzi Comisia juridică a votat pentru amânarea proiectului PCRM privind stabilirea datei alegerii şefului statului şi formarea Comisiei speciale pentru desfăşurarea procedurii.

Comunistul a mai adăugat că PCRM va aduce probe privind încălcarea Constituţiei de către AIE.

Sergiu Sârbu a atenţionat că dacă deputaţii AIE nu vor vota pentru stabilirea datei alegerii şefului statului, acest lucru va duce la întreruperea negocierilor şi organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

"Este clar că nu vom merge la aceste discuţii, pentru că AIE a scuipat în conditiile noastre şi în Constituţie. În aşa circumstanţe este imposibil de a avea un dialog cu reprezetanţii Alianţei", a mai subliniat deputatul PCRM.

Partidul Comuniştilor a înaintat trei condiţii pentru a discuta despre alegerea preşedintelui: stabilirea datei alegerii şefului statului (17 octombrie), crearea comisiei pentru alegerea preşedintelui şi demiterea  mai multor demnitari. Este vorba de Procurorul General, directorul SIS, ministrul Apărării şi ministrul Afacerilor Interne.

PLDM şi PL au declarat că vor participa la masa rotundă convocată de Marian Lupu.

Amintim că, în adresarea către popor, preşedintele interimar, Marian Lupu, a invitat partidele parlamentare la o masă rotundă preconizată pentru 30 septembrie sau unu octombrie, în care să identifice soluţii privind alegerea preşedintelui. Lupu a mai declarat că este gata să renunţe la funcţia de candidat al Alianţei pentru fotoliul de şef al statului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu