Comuniştii, mai presus de lege: Vor ieşi în stradă cu secera şi ciocanul, simboluri interzise în Moldova

Embed:

Comuniştii nu se lasă şi ies din nou în stradă pentru a protesta faţă de Legea care interzice utilizarea simbolurilor comuniste. Simpatizanţii PCRM au anunţat că vor organiza un flash-mob în sectorul Ciocana al Capitalei, unde vor manifesta cu steaguri inscripţionate cu secera şi ciocanul, simboluri interzise în Moldova.

Aceasta va fi prima acţiune publică a comuniştilor, după adoptarea legii care a condamnat regimul şi simbolurile comuniste. În acelaşi timp, premierul Vlad Filat a declarat pentru presă că legislaţia Republicii Moldova este una pentru toţi, iar cei care o vor încălca, vor suporta consecinţele.

Hotărârea privind condamnarea regimului totalitar comunist şi interzicerea simbolurilor a intrat în vigoare pe 1 octombrie.

Deşi a trecut aproape o săptămână de când a intrat în vigoare, Legea privind condamnarea regimului totalitar comunist şi interzicerea simbolurilor acestuia nu poate fi aplicată. Asta pentru că, actul normativ nu prevede sancţiuni.

Un proiect de lege în acest sens, elaborat de Partidul Liberal, este discutat în comisiile parlamentare abia acum. Documentul privind condamnarea regimului totalitar comunist şi interzicerea simbolurilor acestuia a fost votată, de către deputaţii din Alianţa pentru Integrare Europeană, pe 12 iulie. Reprezentanţii Partidului Comuniştilor au declarat că nu renunţă la aceste simboluri şi au contestat legea la Curtea Constituţională.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu