Comuniştii, lideri la chiulitul şedinţelor din Parlament! Câte absenţe au acumulat aleşii PCRM de la începutul anului

Embed:

Deputaţii comunişti sunt lideri la chiulit, în actuala legislatură. De la începutul anului 2011 şi până acum, aleşii PCRM au acumulat aproape 1.000 de absenţe de la şedinţele parlamentului. În acest număr sunt incluse şi deplasările, dar şi concediile medicale ale deputaţilor comunişti. 

Datele Parlamentului arată că deputaţii PCRM au înregistrat, din 2011, 959 de absenţe, dintre care 682 sunt nemotivate. Cele mai multe absenţe fracţiunea PCRM le-a înregistrat în 2011, când a boicotat şedinţele plenare timp de o jumătate de an.

Pe al doilea loc se situează deputaţii liberal-democraţi. Fracţiunea PLDM are, în total, 451 de absenţe, dintre care aproximativ o sută sunt nemotivate.

În sesiunile parlamentare din 2012, liberal-democraţii au fost lideri la capitolul absenţe. Deputaţii democraţi, din 2011 şi până în prezent, au înregistrat 216 absenţe, dintre care 32 sunt nemotivate. Iar aleşii liberali, conduşi de Mihai Ghimpu şi liberalii reformatori au lipsit, în total, de la 213 şedinţe plenare.

Deputaţii neafiliaţi au înregistrat 149 de absenţe. În total în actuala legislatură, deputaţii au înregistrat aproximativ 2.000 de absenţe de la şedinţele plenare, dintre care 894 au fost nemotivate.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, deputaţii care lipsesc nemotivat de la trei şedinţe, rămân fără 50% din salariu. Dacă au mai mult de patru absenţe, ei sunt taxaţi cu 75% din salariu.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu