"Comuniştii îşi taie creanga de sub picioare. În curând vor dispărea de pe arena politică"

Embed:

Comportamentul agresiv al comuniştilor, pe fonul trendului în creştere al actualei guvernări, este un semnal că PCRM va dispărea în curând de pe arena politică. Iar ieşirile de pe fix ale deputatului Iurie Muntean îl prezintă drept un kamikaze al formaţiunii. Opiniile au fost exprimate de invitaţii emisiunii Fabrika.

"Este o atitudine caracteristică pentru PCRM, care după ce a încercat toate metodele posibil: moţiuni de cenzură, megafoane în Parlament... încearcă acum ultimul instrument din arsenalul comunist, marşul. Interesantă este intenţia lor de a numi aceste manifestări de catifea. Dacă vorbim despre catifea, e un material nobil, care nu are nimic în comun cu PCRM. Ce s-a întâmplat ieri a fost şi un mod foarte bun de a ne aminti ce ne aşteaptă dacă ei revin la guvernare după alegeri. Actuala guvernare e pe un trend bun, ceea ce ar putea însemna decesul definitiv al PCRM pe arena publică din Moldova", menţionează redactorul-şef adjunct al Evenimentului Zilei, Valentin Buda.

Acţiunile agresive ale PCRM sunt criticate şi de directorul Centrului "Politicon", Anatol Ţăranu: "Această manieră pe care o manifestă comuniştii, plină de agresivitate, de bădărănism, depăşeşe orice limită, mai ales când asta se repetă zi de zi. Nu poţi proceda de o asemena manieră pe parcursul întregii activităţi politice. Ei nu trebuie să vină la putere în această ţară, altfel va fi o catastrofă, în genere vom cădea de pe harta europeană. Un parlamentar poate să încalce imunitatea altui deputat? Atunci unde se ajunge? E anarhie.”

În particular, este condamnat comportamentul inadecvat al deputatului comunist Iurie Muntean, care ieri a ameninţat reporterul Publika TV Dumitriţa Ciuvaga, chiar în plenul Parlamentului. În context, premierul Iurie Leancă îşi exprimă solidaritatea cu decizia postului nostru de televiziune de a nu mai reflecta activitatea opoziţiei comuniste.

"Exprim solidaritatea premierului Leancă în legătură cu condamnarea vehementă a comportamentului incalificabil faţă de reporterul Publika TV. E o expresie simptomatică a comportamentului opoziţiei, care se simte mult mai bine în îmbrânceli, strigăte în stradă, decât pe o platformă civilizată. Cu cât mai apropiaţi suntem de Summitul de la Vilnius, cu atât mai disperaţi sunt comuniştii. Comuniştii încearcă o altă scamatorie, cea a unui marş, suntem siguri că şi această acţiune va eşua. PCRM a demonstrat că nu se simte bine în opoziţie, că nu poate să fructifice acest rol, a demonstrat o atitudine lipsită de discernământ", a declarat purtătorul de cuvânt al premierului, Liliana Viţu.

Iurie Muntean a căzut şi în disgraţia preşedintelui Clubului Politic al Femeilor, Ecaterina Mardarovici: "Îmi doresc ca aceşti oameni să fie luaţi de poliţie şi puşi la respect, ca şi orice cetăţean. Comuniştii definitiv îşi taie creanga de sub picioare cu acest comportament agresiv. Agresivitatea nu e caracteristică majorităţii populaţiei. Muntean e parcă un kamikadze care se sinucide, spre bucuria generalului care stă în spate, ca lider politic".

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu