Comuniştii îşi fac griji pentru Formuzal

Embed:

Comuniştii se declară îngrijoraţi de situaţia care s-a creat în Găgăuzia. La plenara Comitetului Central al formaţiunii, reprezentanţii PCRM au adoptat o declaraţie prin care condamnă votul de neîncredere acordat executivului local şi tentativa de demitere a başcanului Mihail Formuzal.

"Ne-am exprimat îngrijorarea faţă de tensionarea artificală a situaţiei şi uzurparea puterii în Găgăuzia prin metode banditeşti şi ilegale, deoarece aceste acţiuni pot fi extinse pe întreg teritoriul ţării", a declarat deputatul PCRM Artur Reşetnicov.

Pe de altă parte, comuniştii s-au arătat dispuşi să susţină ideea organizării unui referendum referitor la vectorul politicii externe a ţării. Un proiect în acest sens a fost votat ieri, cu unanimitate de voturi, de deputaţii Adunării Populare.

Tot ieri, legislativul de la Comrat a acordat vot de neîncredere Comitetului Executiv, condus de Mihail Formuzal. Decizia a fost adoptată cu votul a 25 de aleşi locali, inclusiv membrii fracţiunii PCRM. De asemenea, deputaţii găgăuzi au decis iniţierea unui referendum pentru demiterea başcanului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu