Comuniştii îi cer lui Chirtoacă să interzică Marşul Unirii: 16 septembrie ar putea fi ziua măcelului în Capitală

Comuniştii îi cer primarului general Dorin Chirtoacă să interzică desfăşurarea unui nou Marş al Unirii în Capitală, în luna septembrie. Potrivit fracţiunii PCRM în Consiliul Municipal, 16 septembrie se poate transforma într-o zi a măcelului în centrul Chişinăului. Reprezentanţii Platformei "Acţiunea 2012" au anunţat că la manifestaţie sunt aşteptate peste 10.000 de persoane.

Consilierii comunişti îşi exprimă temerile în contextul în care alte organizaţii neguvernamentale, dar şi partide neparlamentare au declarat că nu vor permite desfăşurarea marşului şi şi-au îndemnat susţinătorii să iasă în stradă.

„În cel mai bun caz, marşul din septembrie se poate încheia la fel ca şi cel din Bălţi, cu pierderea oricărui control asupra a ceea ce se întâmplă, revolte și violențe din ambele părți. Consilierii PCRM din CMC fac un apel către conducerea Primăriei Capitalei, fracțiunile și grupurile din Consiliul Municipal, să protejeze locuitorii Chişinăului, pentru a preveni violențele în stradă și incitarea la ură etnică”, se spune într-un comunicat.

Astfel, comuniștii cer interzicerea oricăror manifestaţii în masă în Capitală, pe data de 16 septembrie.

„Orice altă soluție ar însemna că autoritățile din Chișinău acoperă în mod deliberat provocatorii şi facilitează organizarea carnajiului în centrul oraşului”, se mai precizează în comunicat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu