"Comuniştii i-au pus la încercare pe guvernanţi, pentru a le testa rezistenţa"

Embed:

Moţiunile care au eşuat, ieri, în Parlament au fost o încercare pusă la cale de comunişti pentru a testa rezistenţa Coaliţiei Pro Europene. De această părere sunt invitaţii emisiunii Fabrika de aseară. Totodată, unii dintre ei au lăudat activitatea ministrului Educaţiei şi celui al Apărării.

"PCRM se pregăteşte de alegeri parlamentare anticipate sau la termen. Se încearcă dezbinarea în cadrul aceste coaliţii pro-europene. Coaliţia a fost solidară şi aceşti miniştri au supravieţuit", a declarat politologul Roman Mihăeş.

În timp ce unii invitaţi consideră că problema din învăţământ este de pe timpul comuniştilor, care nu au reformat sistemul, alţii dau vina pe actualul ministru al Educaţiei.

"Ceea ce s-a organizat la BAC anul acesta, precum că s-au cheltuit milioane pentru a se cumpăra camere de luat vederi, au vrut să arate populaţiei faţa adevărată a liceelor din R. Moldova. Mă bucur pentru Maia Sandu, că a găsit curaj şi a arătat faţa adevărată a şcolii sau a liceelor din Republica Moldova", a menţionat avocatul Teodor Cârnaţ.

"R. Moldova are nevoie de chirurgi. Problemele care s-au creat, noi nu trebuie să ne întindem cu anii, pentru că vine un guvern, ne povesteşte balade, vine altul şi povesteşte acelaşi lucru", a opinat fostul viceministru de Externe Valeriu Ostalep.

Moţiunile privind demiterea miniştrilor Apărării şi Educaţiei, propuse de comunişti, au fost respinse ieri de Parlament. Vitalie Marinuţa era acuzat de lipsă de profesionalim, dar şi că ar fi făcut declaraţii războinice, iar Maia Sandu - de modul în care au fost organizate examenele de BAC din acest an.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu