Comuniştii, cu capul plecat. Moţiunea simplă n-a trecut, Marinuţa rămâne în funcţia de ministru

Embed:

Înfrângere pentru deputaţii comunişti. Moţiunea simplă, iniţiată de aceştia, privind demiterea ministrului Apărării, Vitalie Marinuţa, nu a trecut de Parlament. Doar 37 de deputaţi au votat pentru această moţiune, restul s-au pronunţat împotrivă.

Comuniştii l-au învinuit pe Vitalie Marinţa de neprofesionalism şi că a vândut ilegal armament, dar şi de muşamalizarea cazului de sinucidere a unui soldat.

În cadrul dezbaterilor, cele mai multe întrebări au fost acordate de deputaţii comunişti, însă şi unii deputaţi din majoritatea parlamentară s-au interesat de situaţia din Armata Naţională, dar şi de ce ministrul Marinuţa a făcut anumite declaraţii cu privire la regiunea transnistreană.

La rândul său, ministrul Vitalie Marinuţa a respins toate acuzaţiile şi a declarat că motivele invocate de comunişti în moţiune sunt neîntemeiate. Ministrul a ţinut să precizeze că premise pentru declanşarea unui conflict în regiunea transnitreană nu sunt, deşi situaţia este tensionată. De asemenea, Vitalie Marinuţa a menţionat că regretă incidentul în care un soldat a fost găsit spânzurat, însă a precizat că Procuratura urmează să elucideze toate circumstanţele. 

Menţionăm că, Vitalie Marinuţa are 43 de ani şi face parte dintre cei şapte liberali din grupul condus de Ion Hadârcă. Din 2009, Marinuţa este ministru al Apărării şi a fost propus pentru această funcţie de PL.

Oficialul are experienţă militară atât în ţară, cât şi peste hotare. Marinuţa a activat în Statele Unite ca locotenent-colonel în cadrul Comandamentului Central al SUA. Averea ministrului Apărării, care se numără printre cei mai bogaţi membri ai Guvernului, depăşeşte un milion de lei

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu