Comuniştii cer Procuraturii Generale să-l bage pe Marian Lupu la închisoare VIDEO

Embed:

(UPDATE 11:35) PCRM a depus o sesizare la Procuratura Generală privind falsificarea scrutinului şi uzurpare a puterii în stat . Deputatul PCRM Sergiu Sîrbu a declarat că falsificarea alegerilor din 16 decembrie a fost confirmată de către Curtea Constituţională. Mai mult, acesta crede că Procuratura Generală ar trebui să ceară ridicarea imunităţii preşedintelui Parlamentului, Marian Lupu.

Mai mult, Sîrbu a menţionat că pentru falsificarea alegerilor, Marian Lupu riscă între 5-6 ani privaţiune de libertate. Iar pentru uzurparea puterii în stat acesta riscă de la 15 la 25 de ani de închisoare.

(10:18) Partidul Comuniştilor va depune la Procuratura Generală o interpelare împotriva lui Marian Lupu. Comuniştii susţin că Marian Lupu se face vinovat de falsificarea scrutinului din 16 decembrie.

Deputatul PCRM Sergiu Sîrbu va depune această interpelare la Procuratura Generală.

Anterior, Marian Lupu a declarat că deputaţii care vor participa la alegerea preşedintelui pe data de 16 decembrie vor fi rugaţi respectuos să arate buletinul de vot după ce vor ieşi din cabină.

La aproximativ o lună după desfăşurarea scrutinului, Curtea Constituţională a decis că alegerile din 16 decembrie au fost neconstituţionale.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu