Comuniştii cer demisia Maiei Sandu. PCRM a elaborat o moţiune privind organizarea BAC-ului

Embed:

Comuniştii cer demisia ministrului Educaţiei, Maia Sandu. Fracţiunea PCRM au înregistrat în Parlament o moţiune simplă prin care îşi exprimă nemulţumirea faţă de modul în care au fost organizate examenele de bacalaureat din acest an. Potrivit deputatului Anatolie Gorilă, documentul a fost semnat de toţi cei 34 de deputaţi ai fracţiunii PCRM.

Anterior, Partidul Comuniştilor i-au cerut oficialului să prezinte în Parlament un raport referitor la desfăşurarea examenelor. Deşi iniţial propunerea a fost susţinută de ceilalţi deputaţi, ulterior s-a decis ca audierea ministrului să fie amânată până în luna iulie.

Şi liberalii au criticat-o pe Maia Sandu pentru BAC-ul din acest an. Cu toate acestea, ei spun că nu vor susţine nicio iniţiativă înaintată de opoziţia comunistă.

Moţiunea simplă exprimă poziţia Parlamentului într-o anumită problemă ce a făcut obiectul unei interpelări şi poate fi iniţiată de cel puţin 15 deputaţi. La fel ca şi moţiunea de cenzură, moţiunea simplă se adoptă cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi.

În caz de moţiune simplă, ministrul vizat este chemat în Parlament să prezinte raportul de activitate. Dacă deputaţii consideră că acesta nu face faţă, cer demiterea lui, iar Guvernul este obligat să se conformeze moţiunii simple.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu