Comuniştii cer demisia lui Marinuţa. Ce acuzaţii i se aduc ministrului Apărării

Fracţiunea PCRM cere demisia ministrului Apărării, Vitalie Marinuţa. Comuniştii au prezentat şi o moţiune simplă în acest sens, în cadrul şedinţei de azi a Parlamentului.

Deputaţii PCRM îl acuză pe Vitalie Marinuţa de mai multe "păcate". Potrivit comuniştilor, ministrul Apărării ar fi făcut declaraţii războinice, ar fi admis vânzarea ilegală a armamentului şi ar fi participat la muşamalizarea mai multor cazuri de deces a soldaţilor din Armata Naţională, în ultima perioadă.

"Vânzare ilegală de armament, această tranzacţie a trezit nedumerirea Parlamentului, a societăţii civile, a stârnit nemulţumirea Azerbaidjanului, ţară cu care avem relaţii economice avantajoase şi relaţii de prietenie. Ministerul Apărării a încălcat legislaţia naţională, prin încălcarea procedurilor legate de semnare a unor astfel de contracte. Chiar şi partenerul de  alianţă Dumitru Diacov a condamnat acţiunile ministrului Apărării. Prin unele acţiuni nechibzuite ale actualei guvernări se urmăreşte o destabilizare a situaţiei. La 12 iun 2013, Marinuţa face declaraţii războinice, care şi mai mult tensionează relaţiile între cele două maluri ale Nistrului. Asemenea declaraţii sunt inadmisibile pentru un ministru cu epoleţi de general. Iar aceste declaraţii nu sunt unice, anterior şi-a permis să declare despre posibilitatea aderării R. Moldova la NATO, au sunat şi alte declaraţii bizare, care creează impresia că Marinuţa e un jucător activ între marile puteri şi nu este la masa cu inscripţia R. Moldova", a punctat parlamentarul.

Marinuţa a fost acuzat şi de tentative de tăinuire a unor infracţiuni în Armata Naţională. "Se poate vorbi despre omor intenţionat, cu tentative de muşamalizare a cazului, cu implicarea conducerii ministerului, în frunte cu Marinuţa, care a tăinuit şi un alt caz asemănător!", a mai adăugat Anatolie Gorilă.

"Ministerul Apărării a pierdut dreptul moral de a realiza politicile în domeniul apărării statului. El urmează a fi demis, deoarece situaţia nesatisfăcătoare pune în pericol viaţa şi securitatea cetăţenilor", a conchis deputatul.

"Scopul lor nu este ministrul Apărării Marinuţa, dar denigrarea ministerului Apărării, a armatei naţionale şi ulterior a statului Republicii Moldova", a declarat Vitalie Marinuţa.

La rândul său, preşedintele Parlamentului, Igor Corman, a anunţat că dezbateri pe marginea moţiunii PCRM vor avea locî n cadrul şedinţei de pe 10 iulie.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu