Comuniştii au luat-o înaintea legii și s-au întrunit într-o şedinţă de lucru la Primărie

Embed:

Comuniştii au luat-o înaintea legii şi s-au întrunit în şedinţa de lucru a fracţiunii în Consiliul Municipal Chişinău. Asta, în pofida prevederilor regulamentului de activitate a Consiliului, potrivit cărora, fracţiunile se formează în cadrul şedinţei de constituire a Consiliului. Aleşii PCRM spun însă că s-au întrunit în baza mandatelor validate de instanţa de judecată.

Şedinţa fracţiunii PCRM a fost prezidată de Igor Dodon, care spune că a venit la Primărie în calitate de consilier cu mandat validat. "Această şedinţă a fost convocată în calitate de consilier pentru care deja a fost validat mandatul. Astăzi aici au fost prezenţi consilierii cu acte în regulă, care reprezintă majoritatea în consiliul municipal", a explicat Dodon.

Responsabili de la Primărie sunt însă de altă părere. Ei afirmă că şedinţa a fost una electorală şi organizarea acesteia contravine legislaţiei.

Şi regulamentul de activitate al Consiliului Municipal Chişinău prevede că fracţiunile se constituie abia în prima şedinţă a consiliului, care trebuie convocat în cel mult 20 de zile de la validarea alegerilor. În cadrul acesteia, aleşii îşi ridică legitimaţiile de consilieri municipali.

În urma scrutinului din 5 iunie, comuniştii au obţinut majoritatea mandatelor în Consiliul Municipal Chişinău. Instanţa de judecată a validat mandatele consilierilor miercuri.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu