Comuniştii au demonstrat azi încă o dată că trebuie de modificat Regulamentul Parlamentului, spune Candu

Embed:

Comportamentul agresiv şi obraznic al deputaţilor comunişti din Parlament demonstrează încă o dată că trebuie de modificat regulamentul Legislativului. Declaraţia a fost făcută de vicepreşedintele Parlamentului Adrian Candu. 

"Comportamentul PCRM, după cum văd cetăţenii, este sub orice critică. Comportamentul lor agresiv şi obraznic nu se încadrează în nicio limită a civilizaţiei şi educaţiei. Este încă o dovadă că trebuie de modificat Regulamentul Parlamentului, pentru ca astfel de incidente să nu aibă loc. Ei au pierdut controlul completamente. Sunt decepţionaţi că nu pot organiza acea revoluţie de catifea promisă şi că nu pot manipula", a subliniat vicepreşedintele Legislativului.

Şi spicherul Igor Corman a condamnat acţiunile deputaţilor comunişti.

"Ei folosesc mass-media pentru a fi prezenţi în viaţa politică. Sondajele arată că oamenii privesc cu ochi răi acest comportament. Majoritatea parlamentară trebuie să îşi menţină calmul, să ducem agenda parlamentară până la capat. După ce au venit cu ameninţări la adresa guvernării, au venit cu două moţiuni împotriva Guvernului. Mai apoi, au solicitat ca să fie demis şi preşedintele ţării. Au fost ameninţaţi şi poliţiştii. Probabil este ultimul punct din acest plan al lor. Este foarte urât ce fac ei", a declarat Igor Corman.

"Mi s-a părut că n-a fost colegial când eu eram la tribuna parlamentului să stopeze şedinţa. Însă am fost învăţat de micuţ să nu răspund obraznic la cei obraznici. Nu cred că face faţa forului legislativ", a menţionat deputatul PLDM Veaceslav Ioniţă.

"Nu mă miră acest comportament al comuniştilor, atât că el nu este în discrepanţa cu comportamentul lui obişnuit, care derivă din natura unui partid comunist. Alegătorul trebuie le va trimite mesaje foarte clare că respinge astfel de comportament", a adăugat liberalul Valeriu Munteanu.

Anatol Arhire, care s-a îmbrâncit cu Grigore Petrenco, spune că a vrut doar să-şi apere colegul de coaliţie, căruia comuniştii i-au interzis să prezinte un proiect de lege. "Apropiindu-mă am spus că nu este corect cum procedaţi şi am fost mitraliat cu cuvinte necenzurate şi în acest context, a ieşit un bâlci", a relatat Arhire.

Comuniştii nu văd nimic ieşit din comun în comportamentul lor şi continuă să acuze guvernarea. "Păstrarea Parlamentului într-o asemenea componenţă, în aşa fel de activitate de mai departe, reprezintă modalitatea de continuare a cursului ţării, care este apreciat de către majoritatea populaţiei Republicii Moldova ca fiind greşit şi criminal", a declarat liderul PCRM, Vladimir Voronin.

Publika.md reaminteşte că deputaţii PCRM au blocat şi astăzi tribuna centrală a Parlamentului şi s-au îmbrâncit cu ceilalţi aleşi ai poporului. Scandalul a pornit de la faptul că nu li s-a dat pauză atunci când şi-au dorit.

Mai mult, un reporter Publika TV a fost ameninţat de deputatul comunist Iurie Muntean.

Pe de altă parte, proiectul de lege privind modificarea Regulamentului Parlamentului a fost votat în prima lectură.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu