"Comuniştii au dat-o în bară cu ultima moţiune de cenzură, iar aparaţiile lor au fost dezastruoase"

Embed:

Comuniştii au dat-o profund în bară cu ultima moţiune de cenzură împotriva Guvernului Leancă. O declaraţie în acest sens a fost făcută în cadrul emisiunii Fabrika, de la Publika TV.

"Cu a treia moţiune au dat-o profund în bară. Probabil s-au uitat la ultimele sondaje. Este mult prea dificil să demonstrezi că vectorul extern al Republicii Moldova este unul greşit. Dacă vor mai urma astfel de moţiuni, atunci comuniştii nu vor obţine rezultatele scontate", a declarat politologul Alexandru Cauia.

Mai mult, analistul politic Anatol Ţăranu susţine că prin aceste acţiuni PCRM are doar de pierdut. "Abordarea asta frontală a comuniştilor îi defavorizează enorm. Venind cu moţiuni crează nervozitate în activitatea Parlamentului. Comuniştii au doar de pierdut, fiindcă oamenii văd că aceştia folosesc instrumentul parlamentar în interesul îngust de partid", a menţionat Ţăranu.

Mai mult, acesta susţine că după căderea moţiunii s-a simţit o demobilizare a susţinătorilor PCRM. "Revoluţia de catifea a eşuat şi este o catastrofă pentru comunişti. Să mergi contra UE este ca şi cum ai merge împotriva unui tsunami, iar ei au nimerit în el. Astăzi au avut nişte apariţii dezastruoase. Ei lucrează împotriva propriei popularităţi", a adăugat analistul politic.

Referindu-se la argumentele invocate de comunişti în textul moţiunii, jurnalistul Ion Terguţă a spus că :"Nu poţi traduce un text până nu este parafat. Ţinând cont de volumul mare de pagini, cu o sumedenie de termeni, este mai greu de tradus. Termenul de două săptămâni, anunţat de Leancă în Parlament, nu mi se pare mare. Este un termen rezonabil", a comentat acesta.

În acelaşi timp, avocatul Pavel Midrigan este convins că guvenarea are câştigat de pe urma acestor moţiuni. "Comuniştii folosesc de fiecare dată aceste posibilităţi pentru a presa puterea. Astăzi Leancă a lămurit mai multe lucruri care poate nu erau clare. Într-adevăr, după aceste încercări, dacă guvernarea se prizintă la nivel, are de câştigat în urma acestor moţiuni", a conchis Midrigan.

Publika.md aminteşte că deputaţii comunişti au înregistrat astăzi un nou eşec. Moţiunea de cenzură care viza acordul de asociere parafat la Vilnius nu a strâns decât 35 de voturi din cele 51 necesare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu