"Comuniştii, ameninţaţi şi şantajaţi de Guvernare"

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, acuză Guvernarea că a împedicat comuniştii să organizeze cel de-al doilea Congres Naţional Civic în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Politicianul afirmă că reprezentanţii puterii au recurs la ameninţări şi şantaj.

"Guvernarea a făcut uz de resurse enorme pentru a ne zădărnici întrunirea. Au recurs la ameninţări şi şantaj. Dar nu le-a reuşit! Acolo, în PMAN sunt uzurpatorii, care au încălcat legile ţării noastre", a precizat liderul comunist.

Totodată, Vladimir Voronin spune că unitatea dintre membrii Sindicatelor şi Guvern este o premieră pentru Republica Moldova. "Niciodată până acum nu am auzit că există aşa unitate între Sindicate, care sunt supuşii ‘argaţiei’ şi angajaţii lor. Chiar trebuie să plecăm capul şi să acceptăm ceea ce se petrece în ţară, să lăsăm mâinile jos?", s-a întrebat liderul PCRM.

Autorităţile nu au comentat, deocamdată, afirmaţiile comuniştilor. 

Amintim că Sindicatele, patru partide, printre care PLDM şi PCRM, dar şi câteva organizaţii neguvernamentale, şi-au dorit ca să organizeze, pe 1 mai, în PMAN diverse manifestaţii cu ocazia Zilei Internaţionale a Muncii. Primăria a decis, însă, să ofere acest drept PLDM-ului, care a cedat locul  Sindicatelor.

 

 

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu