Comunicare perfectă între liderii SUA şi al Chinei. Trump: China poate rezolva problema Coreei de Nord

Embed:

Regimul de la Phenian şi schimburile comerciale dintre Statele Unite şi China au fost principalele subiecte discutate de preşedintele Donald Trump cu omologul său chinez Xi Jinping. Şi deşi se credea că vor exista anumite animozităţi, cei doi lideri s-au înţeles perfect.

După 2 ore de discuţii, liderii Statelor Unite şi Chinei au ţinut un briefing de presă comun. Preşedintele Trump i-a cerut sprijinul liderului de la Beijing pentru dezamorsarea situaţiei din Coreea de Nord.

''China poate rezolva această problemă uşor şi rapid. Şi cer Chinei şi extraordinarului dumneavoastră preşedinte să depună eforturi în acest sens", a spus președintele SUA, Donald Trump.

Trump a declarat că împreună cu omologul său au căzut de acord asupra nevoii de a impune şi a respecta toate rezoluţiile consiliului de securitate al ONU legate de Phenian. Mai ales în ceea ce priveşte presiunile economice, pentru a obliga Phenianul să abandoneze politica imprevizibilă şi periculoasă.

Un alt subiect de discuţii a fost cel al comerţului dintre SUA şi China, marcat de un deficit enorm în favoarea Beijingului. Şi deşi a criticat în repetate rânduri China că profită de Statele Unite şi a ameninţat cu măsuri de ripostă, Donald Trump şi-a schimbat atitudinea.

'Nu dau vina pe China. Până la urmă, cine poate considera vinovată o ţară care profită de altă ţară, în beneficiul propriilor cetăţeni'', a spus președintele SUA, Donald Trump.

Trump s-a întâlnit la Beijing şi cu premierul chinez, Li Keqiang (=li căcian). La reuniune au participat şi secretarul de stat şi cel al comerţului din Statele Unite. Liderul de la Casa Albă s-a declarat încântat de rezultatul discuţiilor. Turneul preşedintelui american va continua cu o vizită în Vietnam, unde va avea loc summitul statelor membre ale Cooperării Economice Asia-Pacific. Acolo va fi prezent si liderul rus, Vladimir Putin.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu