COMPLICI la TRĂDAREA ŢĂRII. Sandu şi Năstase ştiau din februarie planul secret al lui Igor Dodon de a federaliza Moldova

Embed:

Maia Sandu şi Andrei Năstase ştiau încă din februarie planul secret al lui Igor Dodon de a federaliza Moldova după croiala făcută de Moscova. Cu patru zile înaintea alegerilor parlamentare, liderii PAS şi PPDA au vorbit public despre asta şi cereau tragerea la răspundere a lui Igor Dodon pentru trădare de patrie. Într-o conferinţă de presă, liderii ACUM dezvăluiau că Igor Dodon a vorbit la Conferinţa de Securitate de la München, inclusiv cu parteneri occidentali ai Moldovei, despre planul de federalizare a ţării.

"Suntem obligaţi să tragem un serios semnal de alarmă faţă de obscura strategie prin care se urmăreşte federalizarea Moldovei şi anexarea ei unui spaţiu dominat în totalitate de Rusia. Se urmăreşte transnistrizarea ţării", a menţionat Andrei Năstase.

"Noi cerem tragerea la răspundere a lui Igor Dodon şi investigarea faptelor de corupţie, mită, contrabandă, uzurparea puterii de stat şi negocieri secrete în afara câmpului constituţional", a declarat Maia Sandu.

Înainte de a deveni membru al Alianţei Kozak Igor Munteanu, fost ambasador al Moldova în SUA, era categoric în privinţa lui Dodon.

"Acest plan este unul rusesc care contrazice Constituţiei Republicii Moldova şi care invocă egalitatea a două state. Poziţia fermă a blocului electoral "ACUM" este că preşedintele Dodon trădează Republica Moldova, oferind regimului secesionist de la Tiraspol o recunoaștere promisă din Moscova", a precizat Igor Munteanu.

După câteva luni, liderii ACUM au devenit parteneri politici cu Igor Dodon, aşa că au pus batista pe ţambal în privinţa subiectului federalizării.

Nu au condamnat planul lui Dodon nici după apariţia probelor video care confirmă că Igor Dodon nu a renunţat la plan.

Citeşte şi: FILMUL TRĂDĂRII: Cum şi-a vândut ţara IGOR DODON pentru 30 de arginţi

După ce liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a refuzat să accepte federalizarea ţării în schimbul unei coaliţii cu PSRM, Igor Dodon s-a înţeles cu blocul "ACUM". 

La începutul lunii martie, Tatiana Cojocari, cercetător în cadrul laboratorului de analiză a războiului informațional şi comunicare strategică din România, trăgea un semnal de alarmă. Subiectul era planul de federalizare a Moldovei botezat "pachetul atotcuprinzător pentru Moldova", pe care Dodon l-a prezentat la Munchen.

Cojocari menţiona că documentul avea un termen limită pentru avizarea internațională a federalizării: toamna anului 2019. Iar anul 2022 era termenul maxim de reintegrare a Transnistriei. Expertul subliniază că Dodon e conştient că are puţin timp la dispoziţie, motiv pentru care acţionează prompt.

Mai mult, spune Cojocari, președintele înțelege că acest plan de federalizare conține o bombă cu ceas.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu