Complexul Orheiul Vechi VA FI MODERNIZAT! Proiectele pregătite de autorităţi şi asigurările partenerilor externi

Embed:

Deschiderea unui centru de informare pentru turişti, instalarea panourilor informative şi amenajarea unei pieţe pentru meşteşugarii locali. Sunt doar câteva dintre proiectele care urmează să fie realizate în Orheiul Vechi. Toate aceste acţiuni vin să promoveze această destinaţie turistică atât în Moldova, cât şi peste hotare. 

În cadrul conferinţei la care au participat mai mulţi oficiali şi investitori străini, ministrul Culturii, Monica Babuc a menţionat că Orheiul Vechi este un obiect turistic important pentru ţara noastră.

"Punem foarte mult suflet în dezvoltarea acestui loc. Ţinem foarte mult la acest loc, pentru că credem în unicitatea lui. Ţinem foarte mult la acest loc, pentru că este încărcat şi impregnat de istorie, istorie omenească care vine din epoca fierului", a precizat Babuc.

Prioritatea ministerului este de a înregistra Complexul Orheiul Vechi în Lista Patrimoniului Mondial al UNESCO, dar şi alte acţiuni care urmează să fie realizate în timpul apropiat.

"În al doilea rând, a dezvolta cadrul de politici şi managementul rezervaţiei. A moderniza structura locală, a ameliora şi diversifica serviciile şi produsele turistice", a spus Gheorghe Postică, viceministru al Culturii.

Autorităţile locale rezolvă deja unele din probleme şi intenţionează să deschidă un centru de sănătate.

"Împreună cu autorităţile locale din comuna Ivancea am identificat acel spaţiu la Brăneşti şi urmează în perioada nemijlocit următoare să înceapă lucrările propriu-zise. Acea staţie va deservi inclusiv zona Tribujeni", a menţionat preşedintele Consiliului Raionului Orhei, Tudor Golub.

Şi partenerii externi au menţionat că vor continua să susţină ministerul Culturii în atingerea scopului propus.

"Vom acorda susţinere pentru asigurarea iluminatului, amenajarea drumurilor. Această destinaţie are un viitor remarcabil", a declarat șeful Secției creștere economică, USAID Moldova, Daniel Thomson.

Complexul Orheiul Vechi constituie un sistem alcătuit din elemente culturale și naturale: landșaft natural arhaic, biodiversitate, cadru arheologic de excepție, varietate istorico-arhitecturală, habitat rural tradițional și originalitate etnografică.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu