Competiţie inedită de Ziua Naţională a Vinului. Sportivii au avut un dress code special

Embed:

În timp ce unii se delectau cu vinuri alese, alţii au participat la o cursă de alergat prin vie. Zeci de sportivi, dar şi amatori, au participat la competiţia "Tarabostes Trail". Evenimentul a fost organizat la o vinărie din Orhei.

Codul vestimentar presupunea un costum naţional, bărbii şi mustăţi.

" Adevăraţii taraboşti purtau barbă şi aveau căciuli. E un cadou de la colegii mei."

"Soacra mea are de toate. Când am nevoie de ceva, merg la ea şi îi spun: Vreau o cuşmă. Ea îmi aduce cuşma şi ilicul."

Cei care nu au reuşit să se pregătească din timp, şi-au desenat pe faţă permisul de participant.

"I-am rugat să mă facă zombi, dar nu ştiu ce-au reuşit să deseneze. Nu m-am uitat în oglindă."

Cei 150 de participanţi au alergat pe o distanţă de 15 kilometri. Evenimentul a fost dedicat Zilei Vinului.

" - De unde ati venit? - Din Brasov. Sportul înseamnă sănătate şi ne încarcă cu multă energie. După o să mergem la festival şi o să degustăm din toate vinurile."

" - De unde sunteţi? - Din Odesa. Încercăm să îmbinăm sportul cu distracţia. La început alergăm, după aceea vom bea vin. "

Primul la finiş a ajuns un sportiv amator din Cahul.

"Traseul a fost simplu, chiar foarte alergabil. Marcajul bun, piesajul frumos. Deci, mi-a plăcut", a spus Ghenadie, participant la cursă. 

Competiţia a fost organizată de Asociația "Run Moldova" cu susţinerea Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Educaţiei

"Noi încercăm să promovăm un mod interesant de viață. Noi am decis să organizăm un fel de atracție de alternativă și pentru alergătorii din Moldova, dar și pentru turiști", a declarat organizatorul şi fondatorul asociaţiei Run Moldova, Iulian Bercu. 

Toţi participanţii la cursă au primit în dar câte o sticlă de vin şi o medalie din lemn. După linia de finiş, sportivii au fost întâmpinaţi cu vin şi plăcinte.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu