Competiţie grandioasă la Chişinău! Turneul de Judo "Cupa Oleg Creţul" va începe sâmbătă

Embed:

Competiţie grandioasă la Chişinău! Pe 14 octombrie va demara a doua ediţie a turneului internaţional de judo "Cupa Oleg Creţul".

"În acest an vom organiza turneul la un nivel şi mai înalt. Obiectivul este ca această competiţie să fie inclusă anul viitor în programul oficial al Cupelor Europei", a comunicat vicepreşedinte FM de judo, Corneliu Dudnic.

Invitaţii de onoare ai turneului rezervat cadeţilor vor fi patru campioni olimpici la judo din Federaţia Rusă şi Franţa. Aceştia vor oferi duminică un master class tinerilor judocani.

"Ei au spus că vor veni neapărat pentru că, spun ei, aşa cresc viitorii judocani. Vor sosi la turneu Taghir Haibulaev, Arsen Galstean şi Manur Isaev, toţi campioni olimpici la Londra, dar şi francezul Djamel Bouras, campion olimpic la Atlanta", a spus campionul paralimpic la judo, Oleg Crețu.

Mai mult, la turneu sunt aşteptaţi preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo, Marius Vizer, dar şi conducătorul Unuiunii Europene de profil, Serghei Soloveicik.

"Va fi o adevărată premieră, o să fi cu adevărat un moment special pentru judo-ul din Republica Moldova."

Oleg Creţul este campion paralimpic la Bejing-2008 şi a mai cucerit și argintul la Jocurile Paralimpice de la Atena, în 2004. El mai are în palmares patru titluri mondiale şi trei europene.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu