COMPETIŢIE GRANDIOASĂ DE BOX. La Edineț s-a desfăşurat ce-a de-a 20-a ediție a turneului internațional de box în memoria antrenorului Pavel Lușcevschii

Embed:
Competiţie de anvergură în nordul ţării. La Edineț s-a desfăşurat ce-a de-a 20-a ediție a turneului internațional de box în memoria antrenorului Pavel Lușcevschii. Acesta a pregătit o pleiadă de boxeri cu renume. Unul dintre elevii săi este antrenorul emerit Petru Caduc.

În ring au urcat pugiliști din Republica Moldova, Belarus, România, Ucraina, Israel și Italia. Cei mai buni s-au dovedit ai fi sportivi noştri.

Cel mai titrat boxer moldovean, Veaceaslav Gojan, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice din 2008, a devenit campion în categoria de până la 56 de kilograme.

"Echipa din Belarus a venit foarte pregatită. Au venit primii sportivi în acest domeniu din Belarus, din Ucraina la fel.Câțiva băieți buni au venit din România", a spus Veaceslav Gojan, boxer.

Un alt boxer moldovean, Dumitru Galagoț, vicecampion european, s-a impus în finala categoriei de până la 64 de kilograme în faţa lui Maxim Veslauh, campion al Belarusului.

"La anul vom avea un an de bază a sportului național,a boxului.În 2019 vor fi și Jocurile Europene, calificări la mondiale, calificări la Jocurile Olimpice.Eu cred că cu echipa asta o să putem să ne calificăm la Jocurile Olimpice și să aducem medalii", a spus Petru Caduc, antrenorul lotului naţional de box", a spus Petru Caduc, antrenorul lotului naţional de box.

La eveniment au fost prezenţi şi deputații Constantin Țuțu și Oleg Sârbu care au apreciat nivelul înalt de pregătire al sportivilor care au urcat în ring.

"Se mișcă bine, am văzut lovituri puternice, viteză, sunt concentrați.Și asta și probabil le aduc rezultate fumoase. Se vede că s-a muncit mult", a declarat Constantin Ţuţu, deputat PDM.

"Turneul este petrecut la un nivel înalt, boxerii au o prestație extraoridinară. Suntem bucuroși că evenimentul are loc în Edineț, un oraș care a primit tot timpul sportivii cu entuziasm", a spus Oleg Sârbu, deputat PDM.

Turneul s-a desfășurat cu susţinerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu