Competiţie chinologică Biatlon 2019: Concurenţii au trecut prin "foc şi pară"

Embed:

Adrenalină și emoții pe Poligonul Poliției de Frontieră din satul Zagarancea, raionul Ungheni. 20 de echipe formate din câini şi instructorii lor de la poliţia de frontieră și de la serviciul Protecție civilă și Paza de Stat au luat parte la competiţia Biatlon 2019. Concurenţii au avut de parcurs un traseu de 9 kilometri plin de obstacole. Aceștia au fost nevoiți să înoate prin mlaștină, să se apere de infractori și să tragă la țintă.

Prima probă pe care au trebuit să o treacă patrupezii a fost înotul în râu, urmat de parcurgerea unei distanţe de 50 de metri prin mlaștină.

 

"- Câinele se descurcă? - ÎI captivant". Cum vi se pare proba asta? - Foarte bună. - Dar vă descurcaţi, câinele vă ascultă? - Da foarte bine. Aşa, aşa bravo, băiatul bravo ".

 

Concurenţii au alergat apoi până la poligon, unde au tras cu armele. Pentru fiecare ţintă ratată, au fost taxaţi."-Treisprezece".

"Concurenţii trebuie să desfăşoare şedinţa din pistol Makarov. Până la ţintă 25 de metri, 10 cartuşe. Pentru fiecare cartuş care nu este nimerit în ţintă aleargă un cerc în plus".Printre cei 20 de chinologi a fost şi o femeie, poliţistă de frontieră."Este foarte uşor pentru mine pentru că am ştiut cum să alerg, ce probe sunt. Mi-a plăcut mai mult decât anul trecut. Baesy are 3 ani şi jumătate. – Cum s-a descurcat la probe? – Foarte bine. S-a descurcat la toate probele".


După cele 12 probe, au fost desemnaţi cei mai buni concurenţi, care au primit diplome şi medalii. Pe primul loc s-au plasat poliţistul de frontieră, Andrei Pântea, şi câinele său Flash."Foarte bine, m-a ajutat. Jumătate de lucru este al lui. M-a ajutat pe parcursul la tot traseul."


Organizatorii susţin că probele sunt foarte utile deoarece antrenează și dezvoltă abilitățile participanţilor."Trecerea peste obstacole naturale cum ar fi râul de apă, târâş, sărituri, tragere din arma din dotare, reţinerea şi imobilizarea infractorilor. Toate acele abilităţi care sunt necesare în activitatea unei echipe canine în activitatea de serviciu a Frontierei de Stat.Câștigătorul va reprezenta țara noastră la competiția internațională de profil, care va avea loc în Lituania, în luna august.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu