Competiţia de Drag Racing: SPECTACOL de adrenalină şi maişini puternice

Embed:

Toţi cei care iubesc combinația de adrenalină și mașini puternice şi-au dat întâlnire sâmbătă în Capitală. Competiţia de Drag Racing, cursă de accelerare pe 402 metri, a strâns participanţi atât din ţară, cât şi de peste hotare. 

Competiţia de Drag Racing înseamnă multă viteză şi adrenalină. Acompaniaţi de zgomotul specific al motoarelor, piloţii parcurg câte 402 de metri fiecare. Totuşi, pentru a obţine rezultate care să le asigure un loc pe podium, şoferii fac pregătiri serioase şi îşi transformă maşinile în adevărate bestii pe roţi:

"Am schimbat capacitatea motorului, să adus pînă la 2.5. S-a pus o turbină, sisteme de metanol, sistemul de NOS. Şi sunt tare multe modificări care nu le mai ţin minte deja ".

"Este important să schimbi la timp viteză, pentru că motorul să funcţioneze în regim optim. Motorul depinde de acţiunile şoferului".

La competiţie s-au înscris aproximativ 50 de amatori de viteză. Printre participanţi sunt şi piloţi veniţi din România şi Ucraina.

"Street - sunt automobile de stradă cu modificări puţine. Super street - sunt automobile de stradă puţin mai modificate, aşa numitul tiuning. Şi clasa PRO sunt deobicei persoane care au experienţă deja de cîţiva ani în drag racing. Şi au nu doar experienţă dar şi automobile puternice".

Oleg Vorvuli este din Harkov. Spre deosebire de alţi participanţi care au BMW sau Porsche, el preferă să scoată toată forţa dintr-o Niva.

"Nu-mi pare interesant să procur un Nissan Skyline şi să particip la competiţie cu forţă banilor. Prefer să-mi folosesc mintea, să fac un efort. Într-o Nivă obişnuită sunt 80 de cai putere, iar a mea are 600".

Cursele vor continua şi duminică.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu