Compensaţiile pentru căldură destinate familiilor sărace au fost majorate cu 15 %

Embed:

Le-au majorat compensaţiile pentru căldură cu 15 la sută, în condiţiile în care gazul s-a scumpit cu 20 la sută. Vorbim despre familiile sărace la care s-au gândit azi membrii Guvernului. Dar nu pentru mult timp. Imediat după asta au decis să majoreze şi salariile funcţionarilor publici cu aproape 13%.

Subvenţia acordată pentru căldură se va majora cu 20 de lei, adică va ajunge la 150 de lei. ”Deja pot depune cerere la Direcţia de asistenţă socială pentru a confirma că venitul lor este mai mic de 575 de lei, venitul minim garantat înmulţit la 1,4 şi vor beneficia de ajutor pentru perioada rece a acestui an”, a declarat ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga.

De compensaţii pot beneficia familiile care au un venit lunar mai mic de 805 lei. Potrivit calculelor oficiale, 110 de familii vor primi acest ajutor în perioada noiembrie-martie. Şi ca să fie toţi împăcaţi, demnitarii au decis să majoreze şi salariile funcţionarilor. "Vor beneficia de o majorare de 12,5%, în comparaţie cu salariile pe are le au astăzi, circa 91 de mii de funcţionri publici”, a precizat ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga.

Mai mult, proiectul de lege aprobat de Guvern, prevede că, începând cu luna iulie a anului viitor, funcţionarii vor beneficia şi de prime în funcţie de performanţe. În prezent, un funcţionar public primeşte în medie 3.140 de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu