Companiile care construiesc gazoductul rus Nord Stream 2, SANCŢIONATE

Embed:

Congresul american a aprobat sancţiuni împotriva companiilor care construiesc gazoductul rus Nord Stream 2. Managerilor firmelor și acționarilor principali urmează să le fie impuse interdicții de intrare în SUA, iar vizele existente vor trebui revocate.

Tranzacțiile financiare ale persoanelor în cauză, cu proprietățile sau interesele lor comerciale din SUA, ar urma să fie blocate. Măsurile punitive sunt denunțate însă de Uniunea Europeană. Textul a fost votat de Senat cu o largă majoritate şi urmează să fie promulgat de preşedintele Donald Trump, un oponent ferm al proiectului rus.

Nord Stream 2 va livra gaz din Rusia în Germania începând cu anul viitor, ocolind Polonia și Ucraina. Până în prezent, în Marea Baltică au fost instalați peste 2.100 de kilometri de conducte duble şi ar mai lipsi doar 300 de kilometri. Congresul american vrea să împiedice însă finalizarea proiectului. Aşa că sancțiunile ar putea să-l întârzie. SUA își argumentează blocajul prin faptul că gazoductele ar spori dependența Germaniei de Rusia.

Nord Stream 2 va dubla capacitatea gazoductului Nord Stream care este de 55 miliarde de metri cubi de gaz pe an. Ţevile aparțin în cea mai mare parte Gazprom, care a preluat jumătate din costurile planificate la 9.5 miliarde euro.

loading...

Lasă un comentariu