Companii de taxi, percheziţionate de PCCOCS. Trei administratori au fost reţinuţi

Embed:

(UPDATE 09:57) Procurorii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale efectuează 50 de percheziții în Capitală. Totodată, trei administratori de firme de taxi au fost reţinuţi, aceştia fiind acuzaţi de evaziune fiscală în proporţii deosebit de mari.

Potrivit PCCOCS, timp de doi ani, de pe urma prestării ilegale a serviciilor de taxi, statul a fost prejudiciat cu aproximativ zece milioane de lei.

Anterior, prim-ministrul Pavel Filip a cerut să se facă ordine în acest domeniu. Şi asta pentru că în timpul intemperiilor de la sfârșitul lunii aprilie, unii taximetriști au profitat obraznic de neputința oamenilor și au solicitat tarife exagerate pentru o călătorie. 

CITEŞTE ŞI: Pavel Filip, deranjat de PREȚURILE ASTRONOMICE ale taximetriștilor, pe ninsoare. "Daca erau solidari, puteau presta servicii gratuit"

CITEŞTE ŞI: Filip: "La aeroport eşti hărţuit de taximetrişti cu cheia pe deget". Solicitările făcute de premier

Tot la sfârşitul lunii aprilie au avut loc razii la Aeroport şi Vama Leuşeni pentru identificarea și sancționarea taximetriștilor iliciți.

Atunci au verificaţi şi taximetriştii care activează legal, dar cu abateri de la legislația în vigoare. 

În urma raziilor au fost identificaţi 30 de taximetrişti cu nereguli în activitate.

CITEŞTE ŞI: RAZIE LA AEROPORT şi Vama Leuşeni: Sunt vânate taxiurile ilegale şi taximetriştii care impun tarife exagerate

(09:16) Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) efectuează peste 40 de perchezitii la agenţi economici care prestează servicii de taxi.

Cauza penală este deschisă pentru evaziune fiscală. Se estimează că prejudiciul adus statului în perioada 2015-2017 este de aproximativ 10 milioane de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu